Ισπανία: Βαριές ποινές και πρόστιμα 150 εκατ. ευρώ σε αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους

Η Ένωση Ισπανικών Αεροπορικών Εταιρειών (ALA) αντέδρασε στην απόφαση

Must Read

Έπεσαν… καμπάνες! Πρόστιμα συνολικού ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε η ισπανική κυβέρνηση σε αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. Τα πρόστιμα αφορούν πολιτικές των εταιρειών σχετικά με την επιπλέον χρέωση επιβατών για τις χειραποσκευές.

Το υπουργείο Κοινωνικών Δικαιωμάτων και Καταναλωτικών Υποθέσεων της χώρας προχώρησε στα πρόστιμα κατά των αεροπορικών EasyJet, Ryanair, Vueling και Volotea μετά από έρευνα που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι. Με βάση την απόφαση, θα μπορούσε να απαγορευτεί στις τέσσερις εταιρείες να χρεώνουν τους επιβάτες για τις χειραποσκευές στο μέλλον. Η Ένωση Ισπανικών Αεροπορικών Εταιρειών (ALA), η οποία εκπροσωπεί τις αεροπορικές εταιρείες, αντέδρασε στην απόφαση, χαρακτηρίζοντας τα πρόστιμα «δυσανάλογα». Ο οργανισμός επεσήμανε ότι οι αεροπορικές εταιρείες διατηρούν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση.

Πηγές του ισπανικού υπουργείου εξάλλου, δήλωσαν στον Guardian ότι η γενική διεύθυνση καταναλωτικών υποθέσεων είχε ξεκινήσει έρευνα τον περσινό Ιούνιο μετά από καταγγελίες οργανώσεων καταναλωτών για «καταχρηστικές πρακτικές» των συγκεκριμένων αεροπορικών εταιρειών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This