Αναβρασμός στο Παρίσι: Συνεχές το κύμα υποστήριξης προς τους Παλαιστινίους

Must Read

Για άλλη μια νύχτα το Παρίσι μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Επεισόδια ξέσπασαν σε πολλές γειτονιές της γαλλικής πρωτεύουσας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αλληλεγγύης υπέρ των Παλαιστινίων, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος.

 

Παρά τη βροχή και το κυνηγητό με την αστυνομία, οι διαδηλωτές κατάφεραν να διασπαστούν και να σκορπιστούν σε πολλά κεντρικά σημεία από τη Βαστίλη μέχρι τα Ηλύσια Πεδία.

 

Πολλοί από τους διαδηλωτές εισέβαλλαν σε κεντρικό εμπορικό κέντρο στην περιοχή του Σατλέ και κατευθύνθηκαν προς το ταχυφαγείο McDo, όπου προκάλεσαν καταστροφές.

 

Άλλοι διαδηλωτές ανέβηκαν στις ταράτσες κτιρίων ανεμίζοντας παλαιστινιακές σημαίες και κρατώντας καπνογόνα:

Κι άλλοι διαδήλωναν στις αποβάθρες του μετρό:

 Στην περιοχή της Αψίδας του Θριάμβου, η αστυνομία έκοψε πρόστιμα σε διαδηλωτές επειδή συμμετείχαν σε κινητοποίηση που δεν είχε δηλωθεί στις αρχές.

Αλλά και στην πόλη Ρεν, ένοικοι ενός διαμερίσματος ξεδίπλωσαν την παλαιστινιακή σημαία την ώρα που περνούσε κάτω από την πολυκατοικία τους η ολυμπιακή φλόγα:

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου και σε διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων στη Λυόν:

Καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε όλη τη γαλλική επικράτεια, που σημαδεύτηκαν από επεισόδια με την αστυνομία.

Νωρίτερα σήμερα (Σάββατο) ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε με ηλεκτρονικό μήνυμα την υποστήριξή του στο σχέδιο των ΗΠΑ για παύση πυρός στην Γάζα.

«Υποστηρίζουμε την πρόταση συνολικής συμφωνίας των Ηνωμένων Πολιτειών και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με όλους τους εταίρους στην περιοχή για την επίτευξη μίας λύσης που θα εξασφαλίσει την ειρήνη και την ασφάλεια για όλους» ανέφερε ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Στο μήνυμα του ο Μακρόν υπογραμμίζει επίσης ότι η Γαλλία επιδιώκει την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων και την δημιουργία δύο κρατών στην περιοχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This