Γερμανία: Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την Βαυαρία και άλλες περιοχές

Περιφέρειες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Must Read

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται από χθες το βράδυ περιοχές της Γερμανίας!

Η Βαυαρία και η Βάδη-Βυρτεμβέργη, λόγω της έντονης συνεχούς βροχόπτωσης που πλήττει την ευρύτερη περιοχή στα νότια της χώρας, είναι σε οριακό σημείο. Πολλές περιφέρειες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και χιλιάδες κάτοικοι και κατασκηνωτές έχουν μετακινηθεί, καθώς η στάθμη του νερού στους ποταμούς έχει ανεβεί επικίνδυνα. Αποκλεισμένοι στο Τσούγκσπιτσε βρίσκονταν 29 ορειβάτες, λόγω σφοδρής χιονόπτωσης, αλλά μετέβησαν σε ασφαλές σημείο.

Στην περιοχή του ‘Αουγκσμπουργκ έχουν καταρρεύσει ένα φράγμα και το ανάχωμα και οι κάτοικοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τιε εστίες τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις εγκλωβισμένοι κάτοικοι χρειάστηκε να απομακρυνθούν ακόμη και με ελικόπτερο. Εκτός από το ‘Αουγκσμπουργκ, στην Βαυαρία έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιφέρειες ‘Αιχαχ-Φρίντμπεργκ, Γκύντσμπουργκ και Πφαφενχόφεν και εκκενώνονται οι περιοχές Ντίντορφ και Ανχάουζεν. «Δεν αρκεί πλέον να βρίσκει κανείς καταφύγιο σε υψηλότερα σημεία», προειδοποίησε το τοπικό περιφερειακό γραφείο και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις υπόγειες διαβάσεις. Ενδεικτικό των συνθηκών που επικρατούν είναι το γεγονός ότι η υπηρεσία υδάτων της περιφέρειας χρησιμοποιεί τζετ-σκι, προκειμένου να διερευνήσει την κατάσταση. Φράγματα έχουν υποχωρήσει ακόμη στο Ανχάουζεν Βάιχερ και στο Μπουργκβάλντεν, με τα γειτονικά χωριά να αδειάζουν.

Από τις καιρικές συνθήκες επηρεάζονται και τα δρομολόγια των τρένων. Σύμφωνα με τους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους (DB), δεν κυκλοφόρησαν οι υπερταχείες ICE μεταξύ Μονάχου, Μπρέγκεντς και Ζυρίχης, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στα δρομολόγια Ουλμ – ‘Αουγκσμπουργκ και Στουτγάρδης – Μονάχου. Η Ομοσπονδιακή Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) έχει εκδώσει το ανώτατο επίπεδο προειδοποίησης για έντονα καιρικά φαινόμενα για περιοχές και στη νοτιοδυτική Γερμανία, όπως η δυτική Σουηβία, η ‘Ανω Φρανκονία και το Ομπεράλγκοϊ. Έντονες βροχοπτώσεις θα σημειωθούν όπως γνωστοποιήθηκε και στην ‘Ανω Βαυαρία.

Στην Βάδη-Βυρτεμβέργη πλήττεται ιδιαίτερα η περιφέρεια Γκέπινγκεν, όπου το νερό εισήλθε σε υδραγωγείο. Με αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές να απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους να βράζουν το νερό της βρύσης πριν την χρήση. Η προειδοποίηση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναφέρει έντονα καιρικά φαινόμενα και ποσότητα νερού ακόμη και σε ρεκόρ 100ετίας. Η πρόβλεψη ισχύει έως και την Δευτέρα. Συνεχής βροχόπτωση πλήττει και πολλές περιοχές της Έσσης, με την στάθμη των υδάτων στους ποταμούς Ρήνο και Νέκαρ να ανεβαίνουν σημαντικά, ενώ για καταιγίδες θα πρέπει να προετοιμαστούν και οι κάτοικοι της ανατολικής Γερμανίας, αν και τα φαινόμενα στην Θουριγγία, την Σαξονία και την Σαξονία – ‘Ανχαλτ αναμένονται ηπιότερα.

Στο όρος Τσούγκσπιτσε αποκλείστηκαν 29 ορειβάτες, κάτω από την κορυφή (2.962 μ.), λόγω της πυκνής χιονόπτωσης. Στην περιοχή έπεσε μόνο τις τελευταίες ώρες 60 εκ. χιόνι. Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν τους ορειβάτες και τους συνόδευσαν σε ασφαλές σημείο, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης. Εκτός από τους 29 ορειβάτες, πολλές ορειβατικές ομάδες χρειάστηκαν σβοήθεια, λόγω προβλημάτων που αντιμετώπισαν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This