Η Λουιζιάνα φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ όπου οι παιδόφιλοι θα ευνουχίζονται χειρουργικά!

Για «βάναυση τιμωρία» κάνει λόγο η οργάνωση NARSOL, η οποία αντιτίθεται σφόδρα στο μέτρο

Must Read

Χειρουργικός ευνουχισμός θα είναι, στο εξής, η τιμωρία όσων συλλαμβάνονται και καταδικάζονται για τη διάπραξη σεξουαλικών εγκλημάτων κατά παιδιών στη Λουιζιάνα, με την πολιτεία αυτή των νότιων ΗΠΑ να αναμένεται να γίνεται η πρώτη στη χώρα όπου θα ισχύσει η σχετική νομοθεσία.

Το εν λόγω νομοσχέδιο ενέκρινε το Κογκρέσο της πολιτείας και στην περίπτωση που ο  Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της, Τζεφ Λάντρι, το επικυρώσει, θα καταστεί νόμος. Αυτή, μάλιστα, θα είναι και η πρώτη φορά που θα εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το επίμαχο αυτό νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία χθες, Δευτέρα 3/6, επιτρέπει στους δικαστές να διατάζουν τον χειρουργικό ευνουχισμό κατηγορουμένων που καταδικάστηκαν για ορισμένα σοβαρά εγκλήματα, όπως ο βιασμός ανηλίκων ηλικίας κάτω των 13 ετών. Η Λουιζιάνα, όπως η Καλιφόρνια και το Τέξας, είναι από τις λίγες πολιτείες των ΗΠΑ, στις οποίες ισχύουν νόμοι που δίνουν στους δικαστές τη δυνατότητα να διατάζουν τον χημικό ευνουχισμό καταδίκων, όπως παιδόφιλοι και σεξουαλικοί παραβάτες, σε ορισμένες περιπτώσεις. Είναι όμως ένα λιγότερο παρεμβατικό μέτρο, που περιλαμβάνει τη χορήγηση φαρμάκων που αναστέλλουν τη λειτουργία των ορμονών.

Με βάση, ωστόσο, το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Λουιζιάνα, ένας γιατρός διορισμένος από το δικαστήριο θα πρέπει να κρίνει ως εμπειρογνώμονας ότι ο κατηγορούμενος είναι «κατάλληλος υποψήφιος για χειρουργική επέμβαση». Στη συνέχεια ο δικαστής θα μπορεί να διατάξει τον χειρουργικό ευνουχισμό του.

Στο εν λόγω νομοσχέδιο ήδη αντιτάχθηκε η Εθνική Ένωση για Ορθολογικούς Νόμους για τα Σεξουαλικά Αδικήματα (NARSOL – National Association for Rational Sexual Offense Laws), η οποία υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια βάναυση τιμωρία, καθώς, σε αντίθεση με τον χημικό ευνουχισμό, ο χειρουργικός δεν είναι αναστρέψιμος. «Είναι, στην καλύτερη περίπτωση, αναποτελεσματικό μέτρο και, στη χειρότερη, βάρβαρο», δήλωσε σχετικά η εκπρόσωπος της οργάνωσης, Σάντι Ρόζεκ.

Μολονότι το νομοσχέδιο υποστηρίχθηκε κατά κύριο λόγο από τους Ρεπουμπλικάνους, που έχουν την πλειοψηφία στο πολιτειακό Κογκρέσο, η εισηγήτριά του ήταν η Δημοκρατική γερουσιαστής Ρετζίνα Μπάροου. «Θέλω να είμαι σίγουρη ότι τα παιδιά μας είναι ασφαλή», είπε σε μια ακρόαση τον περασμένο μήνα.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This