Συναγερμός στην Βηρυτό: Σύρος άνοιξε πυρ έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ!

Πληροφορίες αναφέρουν πως τραυματίστηκε υπάλληλος της πρεσβείας

Must Read

Μεγάλη αναταραχή επικράτησε νωρίτερα σήμερα το πρωί έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Βηρυτό καθώς ένας άνδρας ξεκίνησε να πυροβολεί ξαφνικά!

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης έχει καταγωγή από την Συρία.

Άμεσα, οι κινήσεις του άνδρα δεν έμειναν αναπάντητες καθώς ο στρατός του Λιβάνου ανταπέδωσε τα πυρά με αποτέλεσμα ο Σύρος να τραυματιστεί στο στομάχι και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Πηγή του Reuters ανέφερε πως τραυματίστηκε επίσης ένας υπάλληλος της πρεσβείας.

Επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυττό.

«Στις 8:34 π.μ. τοπική ώρα, αναφέρθηκαν πυρά από φορητά όπλα κοντά στην είσοδο της πρεσβείας των ΗΠΑ. Χάρη στην ταχεία αντίδραση της LAF, των ISF και της ομάδας ασφαλείας της πρεσβείας μας, οι εγκαταστάσεις μας και η ομάδα μας είναι ασφαλείς», ανέφερε η πρεσβεία. Παράλληλα, τόνισε ότι διεξάγονται έρευνες και ότι βρίσκεται σε στενή επαφή με τους αξιωματούχους του Λιβάνου.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου επιβεβαίωσαν επίσης το περιστατικό με τους πυροβολισμούς. «Τα μέλη του στρατού που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή απάντησαν στις πηγές των πυρών, τραυματίζοντας τον δράστη. Συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για περίθαλψη», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Τον Σεπτέμβριο του 2023, ένας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον της πρεσβείας χωρίς να προκαλέσει θύματα. Στη συνέχεια, οι λιβανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τον συνέλαβαν και ανέφεραν ότι ήταν ένας διανομέας που αναζητούσε «εκδίκηση» επειδή τον είχε ταπεινώσει το προσωπικό ασφαλείας.

Το σημερινό περιστατικό συνέπεσε με την επέτειο της έκρηξης παγιδευμένου αυτοκινήτου το 1984 έξω από ένα παράρτημα της αμερικανικής πρεσβείας, η οποία άφησε πίσω της 11 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, που αποδόθηκε από την πρεσβεία στη φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Η πρεσβεία εγκαταστάθηκε σε αυτό το κτίριο στο Aουκάρ, στα βόρεια προάστια της Βηρυτού, έπειτα από επίθεση αυτοκτονίας που κατέστρεψε την πρεσβεία τον Απρίλιο του 1983 και άφησε πίσω της 63 νεκρούς, εν μέσω του εμφυλίου πολέμου (1975-1990). Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, μια οργάνωση που συνδέεται–σύμφωνα με την Ουάσιγκτον– με τη Χεζμπολάχ.nbsp;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This