Η Σλοβενία αναγνώρισε το Παλαιστινιακό κράτος

Ακολουθώντας τα βήματα της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Νορβηγίας

Must Read

Η Σλοβενία είναι η 147η χώρα-μέλος του ΟΗΕ που αναγνωρίζει το Κράτος της Παλαιστίνης. Επιπλέον, έγινε και η τελευταία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που το αναγνώρισε.

 

Το κοινοβούλιο, ακολουθώντας τα βήματα της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Νορβηγίας, ενέκρινε την κίνηση αυτή με πλειοψηφία την Τρίτη (04/06), απορρίπτοντας το αίτημα του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης για δημοψήφισμα επί του θέματος.

Η κυβέρνηση αναγνωρίζει την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας συντονισμού της πίεσης προς το Ισραήλ για τον τερματισμό της γενοκτονίας στη Γάζα.

Την 28η Μαΐου, η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Νορβηγία αναγνώρισαν το παλαιστινιακό κράτος, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Ισραήλ.

Εκ των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Σουηδία, η Κύπρος, η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Πολωνία, η Σλοβακία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία έχουν ήδη αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος. Η Μάλτα έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να κάνει το ίδιο σύντομα.

Η Βρετανία και η Αυστραλία έχουν πει ότι εξετάζουν επίσης την αναγνώριση, όμως η Γαλλία έχει ξεκαθαρίσει πως δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα. Η Γερμανία συμφωνεί με τις ΗΠΑ, τον πιστότερο σύμμαχο του Ισραήλ, απορρίπτοντας μια μονομερή προσέγγιση κι επιμένοντας ότι μια λύση των δύο κρατών μπορεί να επιτευχθεί μονάχα μέσω του διαλόγου.

Την προηγούμενη Τρίτη, το κοινοβούλιο της Δανίας καταψήφισε νομοσχέδιο για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αναγνωρίζουν κράτος, το οποίο δεν έχει σαφή σύνορα, ούτε συγκεκριμένη κυβέρνηση; Η Κύπρος το αναγνωρίζει, γράφετε. Οι Παλαιστίνιοι πόσες διαμαρτυρίες έχουν κάνει για την 50χρονη κατοχή τής μισής Κύπρου από τούς Τούρκους;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This