WSJ: Αποκαλύψεις σχετικά με την μειωμένη πνευματική κατάσταση του Τζο Μπάιντεν!

Must Read

Καθόλου καλά δεν είναι τα νέα που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι 81 ετών και είναι ο γηραιότερος που έχει βρεθεί σε αυτή τη θέση στην Αμερική. Ο ίδιος δεν πτοείται και έχει βάλει πλώρη για ακόμη μια θητεία. Σε περίπτωση που εκλεγεί εκ νέου και ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του (εκτός απροόπτου) θα έχει «πατήσει» τα 86!

Ωστόσο σύμφωνα με νέο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Wall Street Journal συνεχίζεται και αυξάνεται σταδιακά ο ρυθμός της διανοητικής του κατάρρευσης προκαλώντας μεγάλη ανησυχία.

Όπως αναφέρει το άρθρο, άνθρωποι που τον έχουν συναναστραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα λένε πως μιλάει πολύ αργά που είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς ενώ σε θέματα πολιτικής η αντίληψή του είναι μειωμένη και βασίζεται κατά πολύ στους βοηθούς του προκειμένου να εκφράσει την θέση του.

Χαρακτηριστικά είναι όσα λένε συμμετέχοντες στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις σχετικά με την έγκριση του Κογκρέσου για το οικονομικό πακέτο υποστήριξης της Ουκρανίας, τον περασμένο Ιανουάριο. Συγκεκριμένα, σημειώνουν πως αισθάνθηκαν άβολα, πως χρειάστηκαν 10 ολόκληρα λεπτά για να ξεκινήσει η συνάντηση μετά την είσοδό του ενώ χρησιμοποίησε σημειώσεις για τα πιο προφανή σημεία ενώ η φωνή του ίσα που ακουγόταν, πως δεν συμμετείχε σε μεγάλο μέρος της συζήτησης και ζήτησε από συνεργάτες του να απαντήσουν σε ερωτήσεις που τέθηκαν στον ίδιο.

Τον Φεβρουάριο τώρα, όταν ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ, Μάικ Τζόνσον, εξέφρασε στον Μπάιντεν την ανησυχία του για την πολιτική εξαγωγής υγρού φυσικού αερίου και τον κίνδυνο αυτή να ωφελεί τη Ρωσία, ο πρόεδρος φάνηκε να μην γνωρίζει καν πως η εν λόγω πολιτική ήταν ήδη σε ισχύ!  Η παρουσία του Μπάιντεν απογοήτευσε τον Τζόνσον, λένε πηγές.

Μόλις τον περασμένο Μάιο, στις συζητήσεις για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ τραύλιζε ενώ αδυνατούσε να συμμετάσχει και να οργανώσει τη συζήτηση, ενώ οι θέσεις του άλλαζαν ημέρα με την ημέρα και πάλι είχε μαζί του κάρτες με σημειώσεις.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Κέβιν ΜακΚάρθι είπε πως στην τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων ο Μπάιντεν απάντησε γενικά σε λεπτομέρειες για το σχέδιο του ανώτατου χρέους εκφράζοντας «αισιοδοξία για την επίλυση των πραγμάτων», επαναλαμβάνοντας όσα ήταν ήδη γνωστά. Το αποτέλεσμα ήταν ο Μακ Κάρθι να εξαγριωθεί και να του πει :«Όχι κύριε Πρόεδρε. Φτάνει. Έχουμε μιλήσει για αυτό σε προηγούμενες συναντήσεις. Τελειώσαμε με αυτό», κάτι με το οποίο ο Μπάιντεν σοκαρίστηκε!

«Όλα καλά» λέει ο Λευκός Οίκος

Η απάντηση σε όσα ακούγονται για τον πρόεδρο των ΗΠΑ από τον Λευκό Οίκο είναι ότι όλα είναι καλά! Ειδικότερα, ανώτερος συνεργάτης του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ανέφερε στη New York Post πως τα όσα αποκαλύπτει η Wall Street Journal ήταν και ο λόγος για τον οποίο το υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε να δημοσιοποιήσεις την κατάθεση του Μπάιντεν στον πρώην ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Χουρ, η οποία είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έρευνας για τη χρήση απόρρητων εγγράφων από τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου, οι ξένοι ηγέτες και ειδικοί σε θέματα ασφαλείας, χωρίς κομματική ταυτότητα, έχουν καταστήσει σαφές ότι ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει πνευματική διαύγεια και είναι ένας αποτελεσματικός ηγέτης με βαρύ ιστορικό νομοθετικών επιτευγμάτων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Άντριου Μπέιτς. Και συνέχισε: «Τώρα, το 2024, οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής προβάλλουν ψευδείς ισχυρισμούς ως πολιτική τακτική που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με προηγούμενες δηλώσεις που έκαναν οι ίδιοι και οι συνάδελφοί τους», ισχυρίστηκε, υποστηρίζοντας πως οι αποκαλύψεις είναι μέρος της προεκλογικής στρατηγικής των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This