Η Ουκρανία απαγορεύει την έξοδο από την χώρα σε άνδρες μέχρι 60 ετών για να στρατευθούν

Στόχος να συμπληρωθούν τα κενά στον Στρατό

Must Read

Με νόμο η Ουκρανία απαγορεύει από 1ης Ιουνίου στους άνδρες 18 έως 60 ετών που είναι σε ηλικία στράτευσης να βγουν από την χώρα. Στόχος του Κιέβου είναι να συμπληρωθούν τα κενά στον Στρατό στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και η κυβέρνησἠ του επιδιώκουν να υποχρεώσουν τους Ουκρανούς της διασποράς να μην μπορούν να εγκαταλείψουν την χώρα εφόσον την επισκεφθούν. Η απόφαση ελήφθη λίγες ημέρες μετά την μείωση του ορίου ηλικίας της επιστράτευσης στα 25 έτη.

«Οι Ουκρανοί πολίτες που εγκατέλειψαν την Ουκρανία για τρείς και πλέον μήνες δεν θα μπορούν πλέον να ανήκουν στην κατηγορία των ατόμων που έχουν αποκλεισθεί από το μητρώο των στρατεύσιμων και είναι υποχρεωμένοι να καταταγούν στον στρατό εντός 30 ημερών» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος των Ουκρανών συνοριοφρουρών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ουκρανός πρόεδρος παραδέχθηκε στα μέσα Μαΐου ότι η χώρα του έχει έλλειψη στρατιωτών, γεγονός που επηρεάζει το ηθικό των στρατευμάτων που έχουν εξαντληθεί..

Η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο συνέστησε την Τρίτη στους άρρενες πολίτες με διπλή υπηκοότητα να αποφύγουν να εισέλθουν στο ουκρανικό έδαφος, καθώς δεν θα μπορούν να φύγουν υπενθυμίζοντας ότι το Κίεβο «δεν αναγνωρίζει τη διπλή υπηκοότητα».

«Υπάρχει εξαιρετικά υψηλός κίνδυνος να μην σας δοθεί άδεια να φύγετε από τη χώρα» προειδοποίησε η πρεσβεία των ΗΠΑ.

Η Ουκρανία είναι αντιμέτωπη με την έλλειψη όπλων και στρατιωτών την ώρα που η Ρωσία εντείνει τις επιθέσεις της στο πολεμικό μέτωπο, δύο και πλέον χρόνια μετά την επίθεση.




 

Πηγή φωτό: Twitter Zelenskiy

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This