Τσεχία: Φονική σύγκρουση επιβατικού τρένου με εμπορική αμαξοστοιχία

Τέσσερις νεκροί και 26 τραυματίες

Must Read

Τρόμος στο τρένο! Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και άλλοι 26 τραυματίστηκαν όταν συγκρούστηκαν μετωπικά επιβατικός με εμπορευματικό συρμό τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στην Παρντουμπίτσε, πόλη 90.000 και πλέον κατοίκων στο κεντρικό τμήμα της Δημοκρατίας της Τσεχίας, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και οι τοπικές αρχές.

«Τέσσερις επιβάτες υπέστησαν τραυματισμούς που προκάλεσαν τον θάνατό τους», είπε η Αλένα Κισιάλα, εκπρόσωπος των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας, στη δημόσια τηλεόραση.

Ο περιφερειάρχης στην Παρντουμπίτσε Μάρτιν Νετολίτσκι έκανε λόγο μέσω Facebook για 4 νεκρούς και 26 τραυματίες. Σύμφωνα την πυροσβεστική, ορισμένοι από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Κατά πληροφορίες που μετέδωσε το τσεχικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CT24, το δυστύχημα έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Παρντουμπίτσε, που απέχει περίπου εκατό χιλιόμετρα από την Πράγα κι αποτελεί σιδηροδρομικό κόμβο.

Κάπου 300 επιβάτες, ανάμεσά τους πολλοί ξένοι, βρίσκονταν μέσα στον επιβατικό συρμό, σύμφωνα με πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης, η οποία μετέδωσε πλάνα στα οποία εικονίζεται εκτροχιασμένο βαγόνι κι επιζήσαντες να επιβιβάζονται σε λεωφορεία κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Παρντουμπίτσε. Ο επιβατικός συρμός, της ιδιωτικής εταιρείας RegioJet, εκτελούσε δρομολόγιο από την τσεχική πρωτεύουσα Πράγα στην ουκρανική πόλη Τσοπ, που γειτονεύει με τη Σλοβακία. Με βάση τον επίσημο κατάλογο δρομολογίων, αναχώρησε από την Πράγα στις 22:52 και επρόκειτο να φύγει από την Παρντουμπίτσε στις 23:47 (ώρες Ελλάδας). Επρόκειτο να φθάσει στην Τσοπ περί τις 11:35 σήμερα (ώρα Ελλάδας), αφού θα διέσχιζε μέρος της σλοβάκικης επικράτειας από δυτική προς ανατολική κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This