Οι Χούθι χτύπησαν ξανά ελληνόκτητο πλοίο που έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα

Συνεχίζεται ο «ακήρυχτος πόλεμος» Ισραήλ-Χούθι

Must Read

Πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου ελληνικών συμφερόντων φέρεται να έγινε στόχος των Χούθι της Υεμένης ενώ ταξίδευε προς βορρά στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η βρετανική εταιρεία ασφαλείας Ambrey δήλωσε ότι το πλοίο σταμάτησε να εκπέμπει 118 ναυτικά μίλια ανατολικά της Μασάουα, στην Ερυθραία, όταν βρισκόταν εν πλω από το Μορμουγκάο της Ινδίας με προορισμό το Σουέζ της Αιγύπτου, ανέφερε η εταιρία σε ανακοίνωσή της, χωρίς να κατονομάζει το πλοίο.

«Η φερόμενη “στόχευση” του πλοίου ήταν ευθυγραμμισμένη με τη δηλωμένη πρόθεση των Χούτι», δήλωσε η Ambrey, συνεχίζοντας: «Η γλώσσα των Χούθι δεν έδειχνε ότι ισχυρίζονταν ότι προκάλεσαν ζημιά στο πλοίο. Κατά τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, το γεγονός δεν είχε επαληθευτεί».

Οι Χούθι της Υεμένης διεξήγαγαν στρατιωτικές επιχειρήσεις με στόχο τρία πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και την Αραβική Θάλασσα, δήλωσε την Τετάρτη ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της ομάδας Γιαχία Σαρί.

Οι μαχητές των Χούθι στόχευσαν δύο πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, το Roza και το Vantage Dream, με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δήλωσε ο Saree σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

Το τρίτο πλοίο, το αμερικανικό Maersk Seletar, έγινε στόχος στην Αραβική Θάλασσα με αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών, πρόσθεσε ο Saree.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This