Ισπανία Vs Ισραήλ: Η Μαδρίτη ζήτησε να παρέμβει στην υπόθεση του Διεθνούς Δικαστηρίου κατά του Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα

Must Read

Η Ισπανία ζήτησε να παρέμβει στην διαδικασία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ICJ) κατά των ενεργειών του Ισραήλ στη Γάζα, με τη Νότια Αφρική να έχει ανοίξει υπόθεση για γενοκτονία, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες.

«Το κάνουμε λόγω της δέσμευσής μας προς το διεθνές δίκαιο με την επιθυμία να υποστηρίξουμε το έργο του δικαστηρίου και να ενισχύσουμε τα Ηνωμένα Έθνη, να υποστηρίξουμε τον ρόλο του δικαστηρίου ως την μέγιστη νομική οντότητα στο σύστημα. Για να αποφευχθούν περισσότεροι θάνατοι αμάχων. Για την ειρήνη», είπε, μεταξύ άλλων, ο Αλμπάρες σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη.

Η απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης ήρθε στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης στρατιωτικής επιχείρησης στη Γάζα και της «τεράστιας ανησυχίας» που προκαλεί η περιφερειακή επέκταση της σύγκρουσης.

Η Ισπανία είναι η δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα μετά την Ιρλανδία, που παρεμβαίνει στην υπόθεση που ξεκίνησε η Νότια Αφρική και στην οποία προστέθηκαν στη συνέχεια η Χιλή και το Μεξικό, μεταξύ άλλων.

Τη περασμένη Δευτέρα, οι παλαιστινιακές αρχές υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στην υπόθεση της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ για γενοκτονία, ως συμβαλλόμενο μέρος ανέφερε το δικαστήριο.

Αυτό έγινε λίγες μέρες αφότου οι παλαιστινιακές αρχές αναγνώρισαν επίσημα την εξουσία του ICJ να επιλύει όλες τις διαφορές που μπορεί να προκύψουν ή έχουν ήδη προκύψει, βάσει του άρθρου IX.

Εάν γίνει δεκτό από το Διεθνές Δικαστήριο, το αίτημα θα μπορούσε να επιτρέψει στις παλαιστινιακές αρχές να προσθέσουν επίσης έναν ad hoc δικαστή της επιλογής τους στο πάνελ του ICJ, το οποίο έχει επί του παρόντος 16 δικαστές, 15 από τους τακτικούς δικαστές του Δικαστηρίου και έναν Ισραηλινό ad hoc δικαστή.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This