Με εγκώμια από τις ΗΠΑ και ελέω Μητσοτάκη προμηθεύεται η Τουρκία τα F-16

Ο Έλληνας πρωθυπουργός φρόντισε παντί τρόπω να ανοίξει τον δρόμο στον Ερντογάν

Must Read

Με την… πλάτη που έβαλε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξασφάλισε στην Τουρκία την προμήθεια των F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Έλληνας πρωθυπουργός όχι μόνον αγνόησε τις τουρκικές προκλήσεις και αμφισβητήσεις από την Άγκυρα των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά φρόντισε παντί τρόπω να ανοίξει τον δρόμο για τα μαχητικά αεροσκάφη προς την γείτονα.

Την Πέμπτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως ΗΠΑ και Τουρκία έκαναν ένα σημαντικό βήμα προς την παράδοση των F-16 Block 70. Ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα μίλησε με θερμά λόγια για τις διμερείς σχέσεις και επαίνους για την τουρκική κυβέρνηση.

Ο Τζεφ Φλέικ ανήρτησε φωτό με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, και έγραψε στο Twitter:

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προόδου στην αγορά από την Τουρκία των μαχητικών αεροσκαφών τελευταίας γενιάς F-16 Block 70 και τις αναβαθμίσεις στον υπάρχοντα στόλο των F-16. Αυτό είναι καλό για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας και την διαλειτουργικότητα του ΝΑΤΟ

Πηγή φωτό: Twitter Jeff Flake

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This