Δανία: Η αστυνομία ανακρίνει 39χρονο για την επίθεση στην Φρεντέρικσεν – Η πρωθυπουργός υπέστη ελαφρύ αυχενικό διάστρεμμα

Η Ευρώπη καταδικάζει την επίθεση

Must Read

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών της Δανίας βρίσκεται ένας 39χρονος άνδρας ο οποίος θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστή για ανάκριση μετά την επίθεση σε βάρος της πρωθυπουργού της χώρας Μέτε Φρεντέρικσεν το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της Κοπεγχάγης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου της Φρεντέρικσεν, που είναι επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Δανίας και πρωθυπουργός της χώρας από το 2019, ήταν σοκαρισμένη μετά την επίθεση που δέχθηκε χθες από άνδρα ο οποίος τη χτύπησε στο κέντρο της πρωτεύουσας και συγκεκριμένα στην πλατεία Κούλτορβερ.

Από την επίθεση η πρωθυπουργός υπέστη ένα ελαφρύ αυχενικό διάστρεμμα, όπως έγινε σήμερα γνωστό από το γραφείο της. «Πέραν αυτού, η πρωθυπουργός είναι σώα και αβλαβής, όμως έχει σοκαριστεί από το περιστατικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επισημαίνεται επίσης ότι η Φρεντέρικσεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για έναν ιατρικό έλεγχο, μετά το περιστατικό αργά χθες το βράδυ, ενώ όλες οι επίσημες υποχρεώσεις της ακυρώθηκαν για σήμερα.

Όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters που είδε την Φρεντέρικσεν να απομακρύνεται από τη συνοδεία της, η πρωθυπουργός ήταν σε θέση να απομακρυνθεί πεζή και δεν έφερε εμφανή σημάδια τραυματισμού μετά την επίθεση που δέχτηκε.

«Ένας άνδρας ήλθε από την αντίθετη κατεύθυνση και την έσπρωξε δυνατά στον ώμο, γεγονός που την έκανε να χάσει την ισορροπία της», χωρίς, όμως, να πέσει, σύμφωνα με τους μάρτυρες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας 39χρονος άνδρας θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστή για προκαταρκτική ανάκριση γύρω στη 1 μμ (τοπική ώρα, 14.00 ώρα Ελλάδας) αλλά αρνήθηκε να δώσει άλλες λεπτομέρειες. 

Μέχρι στιγμής άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη για την επίθεση, με την αστυνομία και το γραφείο της πρωθυπουργού να μην κάνουν κάποια δήλωση, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο δράστης κρατούσε κάποιο όπλο.

Η Ευρώπη καταδικάζει την επίθεση

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη για την επίθεση, λίγες εβδομάδες μετά την απόπειρα δολοφονίας και τον σοβαρό τραυματισμό του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο.

Αρκετοί ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έσπευσαν να καταδικάσουν το περιστατικό.

«Η επίθεση κατά της Δανής πρωθυπουργού Μέτε Φρεντέρικσεν είναι μια απαράδεκτη πράξη βίας που αποτελεί επίθεση στην καρδιά των δημοκρατικών αξίων», ανέφερε η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι στην πλατφόρμα Χ.

«Σοκαρίστηκα τόσο όταν άκουσα ότι δεχθήκατε επίθεση σήμερα το βράδυ. Καταδικάζω αυτή την αποτρόπαια πράξη που είναι ενάντια σε όλα όσα πιστεύουμε και για τα οποία αγωνιζόμαστε στην Ευρώπη. Σας εύχομαι δύναμη και κουράγιο –γνωρίζω ότι διαθέτετε πολύ και από τα δύο», έγραψε στην πλατφόρμα Χ η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, από την πλευρά του, ανέφερε: «Η επίθεση της οποίας έγινε στόχος η Δανή πρωθυπουργός είναι απαράδεκτη. Καταδικάζω με σφοδρότητα την ενέργεια αυτή και απευθύνω στη Μέτε Φρεντέρικσεν τις ευχές μου για γρήγορη ανάρρωση».

Δείτε επίσης: Επίθεση στην πρωθυπουργό της Δανίας στο κέντρο της Κοπεγχάγης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This