Γερμανία: Τρίτο και… καταϊδρωμένο το κόμμα του Σολτς με βάση το exit poll – 2η πλασαρίστηκε η AfD, πρώτοι οι Συντηρητικοί

Ρεκόρ προσέλευσης στις κάλπες στις φετινές ευρωεκλογές - Καταποντισμός του κυβερνητικού συνασπισμού

Must Read

Κρύος ιδρώτας πρέπει να έχει «λούσει» τον Όλαφ Σολτς εδώ και λίγες ώρες, καθώς, όπως δείχνει το exit poll της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD για τις φετινές ευρωεκλογές στη Γερμανία, η κυβέρνησή του χάνει διαρκώς… λάδια την ώρα που η ακροδεξιά ανεβαίνει ολοταχώς.

Ειδικότερα, με βάση τα exit polls που διενεργήθηκαν από την Infratest dimap, έως τις 18:00 παρατηρούνται τα ακόλουθα:

✔️Η κεντροδεξιά και -πλέον- αντιπολίτευση και ρωσοφοβική CDU/CSU λαμβάνει 29,5%. Αυτό θα είναι το δεύτερο χειρότερο αποτέλεσμα σε όλες τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

✔️Το κεντροαριστερό SPD του Σολτς και μέλος του σημερινού κυβερνώντος συνασπισμού κερδίζει 14%. Εάν επιβεβαιωθεί αυτός ο αριθμός, θα είναι η χειρότερη επίδοση του κόμματος σε εθνικές εκλογές από το 1949.

✔️Με αποτέλεσμα 16,5%, σύμφωνα με το exit poll της Εναλλακτικής για τη Γερμανία, το AfD αναμένεται να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα σε όλες τις εθνικές εκλογές στην ιστορία του.

✔️Μέλος του κυβερνώντος συνασπισμού GRÜNE (Πράσινοι/EFA) κερδίζει 12%, που είναι σημαντική μείωση σε σύγκριση με το 2019.

✔️Το μερίδιο των αριστερών LINKE (ΑΡΙΣΤΕΡΑ) υποχώρησε στο ιστορικό χαμηλό του 2,8%. Εάν το αποτέλεσμα επιβεβαιωθεί, θα είναι τα χειρότερα νούμερα που έχει πετύχει το κόμμα ή ο προκάτοχός του στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

✔️Με 5%, ένα άλλο κόμμα του κυβερνώντος συνασπισμού, το φιλελεύθερο FDP (RE), πέφτει ελαφρώς κάτω από το αποτέλεσμα του 2019.

Τέλος, το κόμμα BSW της Sarah Wagenknecht συγκεντρώνει 6%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Forschungsruppe Wahlen που έγινε στις 18:00. Αυτές είναι και οι πρώτες εκλογές στις οποίες συμμετέχει η BSW.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις φετινές ευρωεκλογές σημειώθηκε στη Γερμανία ρεκόρ προσέλευσης στις κάλπες, καθώς έφθασε στο 64%, έναντι 61% το 2019. Θυμίζουμε πως η Γερμανία έχει τις περισσότερες έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με 96 από τις συνολικά 720.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This