Πώς αναμένεται να κατανεμηθούν οι έδρες του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Οι ακροδεξιές δυνάμεις εκτόξευσαν τα ποσοστά τους

Must Read

Δημοσιεύτηκε η πρώτη εκτίμηση της νέας σύνθεσής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις ευρωεκλογές, όπως αυτή προκύπτει από τις εκτιμήσεις που δημοσιεύονται σταδιακά ανά χώρα μέχρι αυτή την ώρα.




Συγκεκριμένα, τις 181 από τις 720 έδρες αναμένεται να λάβει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες, ΕΛΚ), ακολουθεί με 135 έδρες η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών ενώ στην τρίτη θέση αναμένεται η πολιτική ομάδα “Renew Europe” με 82 έδρες.

Στην τέταρτη θέση αναμένεται να βρεθεί η Ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ΕΣΜ) με 71 έδρες και στην 5η θέση η Ομάδα Ταυτότητας και Δημοκρατίας (ID) με 62 έδρες.




 

Με 53 έδρες υπολογίζεται ότι θα ακολουθήσει η Ομάδα των Πρασίνων/Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία (Verts/ALE) και στην τελευταία θέση η Ομάδα της Αριστεράς GUE-NGL (The Left) με 34 έδρες.

Από 51 έδρες αναμένεται να καταλάβουν μη εγγεγραμμένοικαι νεοεκλεγέντες που δεν ανήκουν σε πολιτική ομάδα του απερχόμενου Κοινοβουλίου.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ europa.eu

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This