Κύπρος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Πάφο – Εκκενώνονται χωριά, καταφθάνουν ενισχύσεις από Ελλάδα και Ιορδανία

Διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές

Must Read

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι Αρχές της Κύπρου για μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι σε περιοχή ανατολικά της κοινότητας Γιόλου, στην Επαρχία Πάφου.

Με βάση τα όσα αναφέρει ο ιστότοπος politis.com.cy, η πυρκαγιά, η οποία καίει ξερόχορτα, άγρια βλάστηση και δέντρα, είναι ανεξέλεγκτη, καθώς στην περιοχή πνέουν σφοδροί άνεμοι. Επιτόπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε ανάκληση προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι κυπριακές Αρχές προχώρησαν άμεσα στην προληπτική εκκένωση των χωριών Ψάθι και Πολέμι, ενώ λίγο αργότερα αποφασίστηκε να εκκενωθούν και οι κοινότητες Χούλου, Λεμώνας και Κούρδακα. Ήδη υπάρχουν  κάποιες διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες που έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές, ενώ δύο άτομα, τα οποία είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενα, εντοπίστηκαν σώα.

Όπως ανέφερε σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Χ/Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, επιτόπου έσπευσαν έξι πυροσβεστικά οχήματα από την πόλη και την επαρχία Πάφου. «Επιπρόσθετα, συνδράμουν άλλα τρία πυροσβεστικά οχήματα από Τμ. Δασών και μία Φ.Π.Μ από Υπ. Θήρας, ενώ εργάζονται τρεις προωθητές γαιών (ένας από Δασών και δύο από Επαρχιακή Διοίκηση)», πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς, καθώς επιτόπου σπεύδουν ελικόπτερο της ΜΑΕΠ και επίγειες δυνάμεις από την Επαρχία Λεμεσού και ΕΜΑΚ.

Στην απομάκρυνση των κατοίκων από το Ψάθι αναφέρθηκε ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Επιχειρήσεων Πάφου, Μιχάλης Νικολάου, τονίζοντας πως η φωτιά είναι στην είσοδο του χωριού και κατευθύνεται επικίνδυνα προς τον Άγιο Δημητριανό. Σε νέα ανάρτησή του, εξάλλου, κάνει λόγο και για την εκκένωση των χωριών Χούλου και Λεμόνα.

Στην περιοχή κατευθύνονται δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair CL-415 από την Ελλάδα, προκειμένου να συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης «των πυρκαγιών που πλήττουν την ευρύτερη περιοχή της Πάφου», όπως αναφέρεται στην ενημέρωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα στο σχετικό αίτημα των κυπριακών Αρχών μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Πτητικά μέσα στέλνει στην Κύπρο και η Ιορδανία, μετά από σχετικό αίτημα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, κατά τη συνάντηση του με τον Βασιλιά της Ιορδανίας, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του Εθνικού Σχεδίου «Πυρσός». Μάλιστα, ο κ. Χριστοδουλίδης επιστρέφει εσπευσμένα στην Κύπρο από το Αμμάν, προκειμένου να μεταβεί στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, λόγω της ανεξέλεγκτης κατάστασης με τη μεγάλη φωτιά στην επαρχία Πάφου.

*πηγή φωτό: politis.com.cy

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This