«Βούλιαξε» το αεροδρόμιο της Μαγιόρκα μετά από σφοδρή καταιγίδα

Χάος στις πτήσεις - Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Must Read

Σε… ποτάμια μετατράπηκαν περιοχές στην Ισπανία! Το νερό έπεφτε από… το ταβάνι και τα αεροπλάνα καθηλώθηκαν στους πλημμυρισμένους διαδρόμους στο αεροδρόμιο της Πάλμα, της πρωτεύουσας της Μαγιόρκα. H σφοδρή βροχόπτωση σάρωσε τον δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Λόγω της καταιγίδας δε, σταμάτησε κάθε δραστηριότητα στο αεροδρόμιο Σον Σαντ Χοάν, το τρίτο σε μέγεθος στην Ισπανία, αφού ήταν «αδύνατον να λειτουργήσει με ασφάλεια», όπως ανέφερε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Aena.

Το αεροδρόμιο ενεργοποίησε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και οι πτήσεις προς Μαγιόρκα κατευθύνθηκαν προσωρινά σε άλλα αεροδρόμια, ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών Όσκαρ Πουέντε. Αργότερα, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο ξαναρχίζει την λειτουργία του. Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία ΑΕΜΕΤ ανέφερε ότι ο σταθμός της στο αεροδρόμιο κατέγραψε βροχή σχεδόν 5 εκατοστών ανά ώρα, με αποκορύφωμα τα 9 εκατοστά σε λιγότερο από μία ώρα.

Βίντεο που αναρτήθηκαν, δείχνουν νερό να πέφτει από το ταβάνι στον χώρο όπου βρίσκονται τα καταστήματα του αεροδρομίου, μουσκεμένους ταξιδιώτες με καλοκαιρινά ρούχα και κουβάδες τοποθετημένους στο πάτωμα. Σε άλλα πλάνα, αυτοκίνητα προσπαθούν να διασχίσουν το πλημμυρισμένο πάρκινγκ. Η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Πάλμα δε Μαγιόρκα έφτασε πέρυσι τα 31,3 εκατομμύρια, ρεκόρ όλων των εποχών. Το ηλιόλουστο νησί με τις γραφικές παραλίες είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη, ειδικά μεταξύ των Γερμανών και των Βρετανών τουριστών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This