Ρωσικά πολεμικά πλοία κατέπλευσαν στο λιμάνι της Αβάνας

Η Δύση εκλαμβάνει την κίνηση ως επίδειξη δύναμης με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία

Must Read

Μια φρεγάτα και ένα πυρηνικό υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας κατέπλευσαν την Τετάρτη στο λιμάνι της Αβάνας. Η Μόσχα διαβεβαιώνει ότι η άφιξη των πλοίων στην Κούβα δεν συνιστά απειλή, ωστόσο, η Δύση εκλαμβάνει την εν λόγω κίνηση ως επίδειξη δύναμης με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία.

 

Ομάδες ψαράδων και πολιτών παρατάχθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο Malecon βροχή, προκειμένου να υποδεχτούν τα ρωσικά πλοία ενόσω διέβαιναν από το 400 ετών κάστρο Morro στην είσοδο του λιμανιού της Αβάνας.

Το πρώτο κατέφτασε ήταν το πλοίο καυσίμων Akademik Pashin (Ααδημαϊκός Πάσιν) και το ρυμουλκό το Nikolay Chiker (Νικολάι Τσίκερ). Η φρεγάτα και το πυρηνικό υποβρύχιο περίμεναν στα ανοιχτά και αναμένεται εισέλθουν στο λιμάνι μέχρι το πρωί.




Αποτελούν μέρος της ομάδας των 4 ρωσικών σκαφών που έφτασαν στα ανοικτά της Κούβας αφού νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει πυραυλικές ασκήσεις στον Ατλαντικό Ωκεανό.

«Παρακολουθούμε στενά την πορεία των πλοίων. Σε κανένα σημείο τα πλοία ή το υποβρύχιο δεν αποτέλεσαν άμεση απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες» δήλωσε στο Reuters Αμερικανός αξιωματούχος.

Πηγή φωτό: Print Screen

Δείτε επίσης: 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This