Δημοσκόπηση εν όψει εκλογών στην Γαλλία: Πρώτη δύναμη το RN της Μαρίν Λεπέν

Αναμένεται να λάβει 220 έως 270 έδρες στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση

Must Read

Πρωτιά της Εθνικής Συσπείρωσης (Rassemblement National) της Μαρίν Λεπέν με 31% καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe στην Γαλλία για τον α’ γύρο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας. Η θριαμβεύτρια των Ευρωεκλογών 2024 αναμένεται να λάβει 220 έως 270 από τις 577 έδρες της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

Ο πρώτος γύρος των γαλλικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 30 Ιουνίου και ο δεύτερος στις 7 Ιουλίου.

Το κόμμα της Λεπέν θα μπορούσε ενδεχομένως να αποκτήσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών εάν συνεργαστεί με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα που, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, με 6,5% των ψήφων θα μπορούσε να κερδίσει από 30 ως 40 έδρες.

Στην υποθετική περίπτωση συνεργασίας του Εμανουέλ Μακρόν με την συμπαράταξη των κομμάτων της Αριστεράς θα μπορούσε να υπάρξει απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά και στο ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματος του Γάλλου προέδρου με την μεγάλη πλειονότητα των βουλευτών που θα εκλέξουν Αριστερά και Ρεπουμπλικάνοι.

Τέλος, καθοριστικό ρόλο θα μπορούσαν να έχουν και 10 – 20 ανεξάρτητοι βουλευτές που εκτιμάται πως θα εκλεγούν.

Σύμφωνα με το εκλογικό σύστημα στην Γαλλία, οι βουλευτές εκλέγονται σε 577 μονοεδρικές περιφέρειες, όπου στον β’ γύρο κατέρχονται οι υποψήφιοι των δύο πρώτων σε ψήφους κομμάτων του α’γύρου.

 




 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This