Ούτε… δολάριο δεν θα δώσουν οι ΗΠΑ για την ανασυγκρότηση της Γάζας!

«Οι Παλαιστίνιοι βρίσκονται σε απόλυτο πόλεμο με έναν από τους μεγαλύτερους και καλύτερους συμμάχους μας σε όλο τον κόσμο», υποστήριξε ο Ρεπουμπλικάνος νομοθέτης Μπράιαν Μαστ

Must Read

Χθες, Τετάρτη 12 Ιουνίου, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε μια τροποποίηση στον Νόμο περί Εθνικής Άμυνας του 2025, η οποία απαγορεύει στο Πεντάγωνο να διαθέσει πόρους από τον αυξανόμενο προϋπολογισμό του για τις προσπάθειες ανασυγκρότησης στη Λωρίδα της Γάζας.

Ως εκ τούτου, κανένα από τα κονδύλια που εγκρίνονται βάσει του Νόμου ή με άλλο τρόπο για τον προϋπολογισμό που κατατίθεται από τον υπουργό Άμυνας για το οικονομικό έτος 2025, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ή την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας κατά ή μετά την ημερομηνία θέσπισης του παρόντος νόμου.

Η συγκεκριμένη διάταξη/τροποποίηση εισήχθη από τους Ρεπουμπλικανούς νομοθέτες Μπράιαν Μαστ, Κλόντια Τένεϊ και Έλι Κρέιν. «Οι Παλαιστίνιοι βρίσκονται σε απόλυτο πόλεμο με έναν από τους μεγαλύτερους και καλύτερους συμμάχους μας σε όλο τον κόσμο. Δεν έχει νόημα να προτείνουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να ξοδέψουν μέρος του αμυντικού προϋπολογισμού τους, σχεδόν ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων, για την ανοικοδόμηση ενός τόπου που έχει καταστραφεί», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Μαστ.

Ο αποκλεισμός κονδυλίων για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας, παρέχοντας ενεργά δολάρια, όπλα και πληροφορίες στους Ισραηλινούς για την καταστροφή της Γάζας και της παλαιστινιακής κοινωνίας, επιβεβαιώνει ότι οι συγκεκριμένοι νομοθέτες σκοπεύουν να διασφαλίσουν ότι οι ΗΠΑ συμμετέχουν ενεργά στις ισραηλινές φρικαλεότητες.

Από την αρχή του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα, οι Ηνωμένες Πολιτείες προμήθευσαν το Τελ Αβίβ με εκατοντάδες αποστολές όπλων και παρείχαν συνεχώς πολιτική κάλυψη στις ισραηλινές αρχές. Οι Αμερικανοί νομοθέτες έχουν φτάσει στο σημείο να απειλούν να επιβάλουν κυρώσεις σε αξιωματούχους του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και να περικόψουν τη χρηματοδότηση των υπηρεσιών του ΟΗΕ, για την υποστήριξή τους στον τερματισμό του πολέμου κατά των Παλαιστινίων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This