«Πυρά» από Ζαχάροβα: «Θα υπάρξουν αντίποινα για το δάνειο στους Ουκρανούς από τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια»

Για «εγκληματική» απόφαση κάνει λόγο η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ

Must Read

Πυρά για την συμφωνία των ηγετών της G7 να χρησιμοποιήσουν τους τόκους από τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια για το δάνειο  50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα.

Σε δήλωσή της η ίδια αναφέρει: «Η απόφαση της ομάδας G7 να δώσει στην Ουκρανία ένα δάνειο 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εξασφαλισμένο με τα έσοδα από τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, δεν θα έχει καλό αποτέλεσμα και θα οδηγήσει μόνο σε νέες κρίσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία» σημειώνει και προειδοποιεί για αντίποινα:

«Το να κατευθύνονται κεφάλαια που έχουν πράγματι κλαπεί από τη Ρωσία στις στρατιωτικές περιπέτειες του καθεστώτος του Κιέβου και των προστατών του είναι εγκληματικό, κυνικό. Αυτό αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στο διεθνές δίκαιο και, φυσικά, θα ακολουθήσουν σίγουρα αντίποινα» δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ και τόνισε σε δηλώσεις της:

«Ένα τέτοιο βήμα δεν θα οδηγήσει τη Δύση σε κάτι καλό. Οι παράνομες πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την άντληση χρημάτων στο καθεστώς του Κιέβου σε βάρος κάποιου άλλου είναι γεμάτες με μια τελική ανισορροπία στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και καταστροφικές κρίσεις. Το κύριο βάρος αυτών των συστημικών κινδύνων θα επωμιστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, υπάρχει αρκετή ευρωπαϊκή περιουσία και κεφάλαια στη Ρωσία και τα αναπόφευκτα αντίποινα για τις Βρυξέλλες θα είναι εξαιρετικά επώδυνα» είπε και κατέληξε λέγοντας ότι «ένα τέτοιο σενάριο είναι επωφελές για τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες, μιλώντας για συμμαχία, προσπαθούν να αποδυναμώσουν οικονομικά την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Δείτε επίσης:

G7: Δίνουν δάνειο 50 δισ. στην Ουκρανία από τα ρωσικά δεσμευμένα κεφάλαια

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This