Δανία: Η αστυνομία έψαχνε για… κλεμμένο ποδήλατο και «συνάντησε» κλεμμένα έργα τέχνης

Προηγήθηκε διάρρηξη σε γκαλερί

Must Read

Από τα… ποδήλατα, στα έργα τέχνης. Στην Κοπεγχάγη η έρευνα για φερόμενη κλοπή ενός ποδήλατου οδήγησε στον εντοπισμό έργων τέχνης! Τα οποία έργα είχαν κλαπεί κατά την διάρκεια διάρρηξης σε γκαλερί, στα τέλη Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Στην πρωτεύουσα της Δανίας, περισσότερα από 17.000 ποδήλατα εκλάπησαν το 2023 και αυτό είναι το ζήτημα που ανησυχεί περισσότερο τους κατοίκους της Κοπεγχάγης, σύμφωνα με έρευνα της δημοτικής αρχής. Ορισμένοι οδηγοί ποδηλάτων τοποθετούν σε αυτά GPS, προκειμένου να μπορούν να τα εντοπίζουν ακόμα και μετά από μια κλοπή.

Το σύστημα εντοπισμού στίγματος ενός κλεμμένου ποδηλάτου ήταν που οδήγησε την αστυνομία σε μία διεύθυνση στα νότια προάστια, όπου και πραγματοποίησε έρευνα. «Ήταν κάτι πολύ παραπάνω από ένα κλεμμένο ποδήλατο, το οποίο βρέθηκε στην εν λόγω διεύθυνση», ανέφερε η αστυνομία σε ένα δελτίο Τύπου.

«Έντεκα τρίτροχα ποδήλατα και ηλεκτρικά ποδήλατα, που τα είχαν κλέψει, κατασχέθηκαν. Επιπλέον, βρέθηκε ένας αριθμός έργων τέχνης, που είχαν κλαπεί από μια γκαλερί της Κοπεγχάγης την 31η Μαρτίου», διευκρινίζεται.

Επιτόπου συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 32 και 40 ετών, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για διακεκριμένη κλοπή. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον τρόπο με τον όποιο κατέληξαν στην κατοχή τους τα έργα τέχνης. Την 31η Μαρτίου, 20-30 έργα του καλλιτέχνη Κρίστιαν φον Χόρνσλετ εκλάπησαν από την γκαλερί του, σε μία διάρρηξη κατά την οποία είχε χρησιμοποιηθεί ένα αυτοκίνητο για να παραβιαστεί ο χώρος. Δέκα τέσσερα εξ αυτών εντοπίστηκαν στη διάρκεια της έρευνας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This