Ο Πούτιν έκανε την πρώτη δημόσια πρόταση για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Ζήτησε από την Ευρώπη να αναγνωρίσει τέσσερις περιοχές ώστε να αρχίσει η αποκατάσταση των σχέσεων

Must Read

Την πρώτη δημόσια πρόταση για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία έκανε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, μετά από τη συνάντηση που είχε σήμερα με την ηγεσία του Ρωσικού ΥΠΕΞ.

Για πρώτη φορά ο Β. Πούτιν έδειξε προθυμία να προχωρήσει η Μόσχα σε κατάπαυση του πυρός και να αρχίσουν διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο η Ουκρανία πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη Χερσώνα, το Ντονμπας, το Ντονέτσκ και τη Ζαπορίζια αλλά και να εγκαταλείψει τα σχέδια για την ένταξη στο ΝΑΤΟ: «Είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμη και αύριο» ξεκαθάρισε ο Ρώσος πρόεδρος τονίζοντας: «Μόλις το Κίεβο δηλώσει ότι είναι έτοιμο για μια τέτοια απόφαση και αρχίσει μια πραγματική απόσυρση των στρατευμάτων από αυτές τις περιοχές, καθώς επίσης και να γνωστοποιήσει επίσημα την εγκατάλειψη των σχεδίων ένταξης στο ΝΑΤΟ, η δική μας πλευρά θα ακολουθήσει αμέσως, κυριολεκτικά στο ίδιο λεπτό, την εντολή για παύση πυρός και έναρξη διαπραγματεύσεων… επαναλαμβάνω, θα το κάνουμε αυτό αμέσως. Οι όροι μας είναι πολύ απλοί. Αν η Δύση και το Κίεβο αρνηθούν, θα καταστεί δική τους ευθύνη για την αιματοχυσία».

Παράλληλα ο  Πούτιν ζήτησε από την Ευρώπη να άρει όλες τις κυρώσεις έναντι της Ρωσίας και να αναγνωρίσει «εκ του νόμου» ως εδάφη της Ρωσίας την Κριμαία, το Λουγκάνσκ, το Ντονέτσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια, ώστε «να αρχίσει η αποκατάσταση των σχέσεων Ευρώπης – Ρωσίας».

Μεταξύ άλλων χαρακτήρισε «κλοπή» το πάγωμα ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό, προειδοποιώντας ότι η κίνηση αυτή «δεν θα μείνει ατιμώρητη».

Για τον λόγο που ο ρωσικός στρατός δεν μπήκε στο Κίεβο, ο β. Πούτιν ανέφερε ότι ο ίδιος δεν έδωσε εντολή: «Δεν έδωσα την διαταγή στον στρατό να καταλάβει το Κίεβο, γιατί υπήρχαν 3.000.000 άμαχοι στην πόλη. Ο Ρωσικός στρατός έμενε έξω από την πόλη για να εξασφαλίσει την ειρήνη και αποχώρησε σε ένδειξη καλής θέλησης για την έναρξη διαπραγματεύσεων

Για τη συμφωνία που υπέγραψε η Ουκρανία με τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, η Μαρία Ζαχάροβα σχολίασε: «Το γεγονός είναι πως (αυτές οι συμφωνίες) δεν είναι παρά κόλλες χαρτί (…) Αυτές οι συμφωνίες δεν είναι τίποτα, δεν έχουν καμία νομική αξία».

Σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα, τα έγγραφα αυτά έχουν σκοπό κυρίως να «δείξουν στους πολίτες που έμειναν στην Ουκρανία (…) πως η παγκόσμια κοινότητα θα είναι πάντα μαζί τους». «Στην πραγματικότητα, ξεφορτώνονται κάθε ευθύνη για το μέλλον της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This