Πρώην διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ στο ΔΣ της Open AI – Αντιδράσεις από Μασκ, Σνόουντεν

Must Read

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι ο πρώην διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ Paul M. Nakasone αναλαμβάνει πόστο στο Διοικητικό Συμβούλιο της Open AΙ.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence – AI), ο απόστρατος στρατηγός του αμερικανικού στρατού θα ενταχθεί στην Επιτροπή Ασφάλειας και Προστασίας της Open AΙ, η οποία ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο και της οποίας επικεφαλής είναι ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σαμ Άλτμαν. Ο πρώην διοικητής της NSA «θα συμβάλει επίσης στις προσπάθειες του OpenAI για την καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, ανιχνεύοντας και αντιδρώντας γρήγορα σε απειλές κυβερνοασφάλειας», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Ο Paul M. Nakasone, ο οποίος τοποθετήθηκε στο τιμόνι της NSA -υπηρεσίας της οποίας τις μεθόδους παρακολούθησης πολιτών και την έκταση αυτής, είχε αποκαλύψει ο Έντουαρντ Σνόουντεναπό τον Ντόναλντ Τραμπ το 2018, αποχώρησε από αυτήν τον φετινό Φεβρουάριο. Λίγο πριν αποχωρήσει, με άρθρο που υπέγραψε, υποστήριζε την ανανέωση του τμήματος 702 του Νόμου περί Παρακολούθησης και Πληροφοριών Εξωτερικού, του προγράμματος παρακολούθησης, δηλαδή, το οποίο εγκρίθηκε εκ νέου από το Κογκρέσο τον Απρίλιο.

Η είδηση της τοποθέτησης του Nakasone στο ΔΣ της Open AI, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και σχολιάστηκε μεταξύ άλλων και από τον Ίλον Μασκ, ο οποίος σε σχόλιο του κάτω από ανάρτηση της είδησης, ανέφερε «δεν μπορώ να περιμένω η Open AI να αποκτήσει πρόσβαση στο τηλέφωνο μου…».

«Έχουν βγάλει τελείως τις μάσκες τους: μην εμπιστεύεστε ποτέ την OpenAI ή τα προϊόντα της (ChatGPT, κ.λπ.). Υπάρχει μόνο ένας λόγος για το διορισμό ενός Διευθυντή της @NSAGov στο διοικητικό σας συμβούλιο. Πρόκειται για μια εσκεμμένη, υπολογισμένη προδοσία των δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου στη Γη. Σας προειδοποιήσα», ανέφερε από την πλευρά του ο Σνόουντεν, σε σχετική ανάρτηση.

Να σημειωθεί ότι οι πρόσφατες αποχωρήσεις στην Open AI, που προκάλεσαν και σχετικό σάλο, συνδέονταν με το κομμάτι της ασφάλειας. Από την εταιρεία αποχώρησαν ο συνιδρυτής και επικεφαλής της «επιστημονικής» ομάδας Ίλια Σούτσκεβερ, ο οποίος έπαιξε κεντρικό ρόλο στην απόλυση του Σαμ Άλτμαν τον Νοέμβριο και την… επαναφορά του στην εταιρεία, και ο επίσης ερευνητής στην τεχνητή νοημοσύνη Γιαν Λάικε.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This