Γαλλία: Εκατοντάδες άνθρωποι διαδηλώνουν κατά της «ακροδεξιάς»

Στο πόδι 21.000 αστυνομικοί σε όλη τη χώρα

Must Read

Καζάνι που βράζει είναι η Γαλλία μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών της περασμένης Κυριακής και την άνοδο του Εθνικού Συναγερμού (RN). Σήμερα οι Γάλλοι βγαίνουν στους δρόμους τόσο στο Παρίσι όσο και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας για να διαδηλώσουν κατά της λεγόμενης ακροδεξιάς. Είναι βέβαια ακόμη κωμικό να αποκαλείται «ακροδεξιά» μία πολιτική δύναμη που δεν θέλει να φορέσει χιτλερική  στολή και να επαναλάβει την επιχείρηση Μπαρμπαρόσα…

Σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία, περίπου 350.000 άτομα αναμένεται να συμμετάσχουν σε πορείες, με αποτέλεσμα 21.000 αστυνομικοί να βρίσκονται υπ’ ατμόν αφότου συνδικάτα, φοιτητικές οργανώσεις και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάλεσαν σε συλλαλητήρια κατά του αντιμεταναστευτικού, ευρωσκεπτικιστικού RN πριν από τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία.

Μασσαλία, Τουλούζη, Λιλ και Λιόν είναι μερικές από τις πόλεις όπου θα πραγματοποιηθούν πορείες, ενώ σε όλη τη Γαλλία θα γίνουν τουλάχιστον 150 διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι του Παρισιού

Περίπου 100.000 άνθρωποι πλημμύρισαν τους δρόμους του Παρισιού με την πορεία να ξεκινά από την Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ και να καταλήγει στην πλατεία της Βαστίλλλης στη Νασιόν.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν RN

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, που θα διεξαχθούν σε δύο γύρους στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου, μετά την… κατρακύλα της κεντρώας συμμαχίας στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Μάλιστα οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο RN θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές και έτσι να είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοσκόπηση του περιοδικού Point που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή (14/6), προβλέπει πως ο RN θα έρθει πρώτος στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών με ποσοστό 29,5% των ψήφων, σε μικρή απόσταση από έναν συνασπισμό αριστερών κομμάτων που αποκαλείται Λαϊκό Μέτωπο και συγκεντρώνει το 28,5%. Από το κακό στο χειρότερο βαδίζει το κεντρώο στρατόπεδο του Μακρόν συγκεντρώνοντας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 18%.

Δείτε επίσης: Η Γαλλία μπροστά στο πεπρωμένο της μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This