Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τακτικές παύσεις εχθροπραξιών – Στον «ύπνο» πιάστηκε ο Νετανιάχου!

Must Read

Νέους τριγμούς στο εσωτερικό του Ισραήλ προκάλεσαν οι 11ωρες τακτικές παύσεις εχθροπραξιών στη νότια Γάζα που ανακοίνωσε ο Ισραηλινός στρατός για διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πολιορκημένους Παλαιστίνιους, καθώς, ως φαίνεται, έπιασαν εξαπίνης ακόμη και τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ειδικότερα, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές στους «Times of Israel», ο ισραηλινός πρωθυπουργός ζήτησε διευκρινίσεις από τους επικεφαλής των IDF, καθώς λίγες ώρες νωρίτερα, με αφορμή και τον θάνατο οκτώ ισραηλινών στρατιωτών σε επιχείρηση στη Ράφα, είχε υποσχεθεί εκ νέου πως θα εκπληρωθούν όλοι οι στόχοι του Ισραήλ στη Γάζα.

Ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το πρωί ότι θα ξεκινήσουν τακτικές παύσεις στις μάχες στην περιοχή της Ράφα, ώστε να επιτραπεί η είσοδος περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας από την Αίγυπτο, ειδικά από περάσματα όπως το Καρέμ Σαλόμ, αναφέροντας πως η σημερινή παύση θα ξεκινήσει στις 8 π.μ. και θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 7 μ.μ. και προσθέτοντας ότι οι παύσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά μέχρι νεωτέρας. Ωστόσο, ακροδεξιοί υπουργοί της κυβέρνησης Νετανιάχου έσπευσαν να απορρίψουν την πρωτοβουλία αυτή του Iσραηλινού στρατού, η οποία γίνεται σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, υποστηρίζοντας πως το υπουργικό συμβούλιο δεν έδωσε ποτέ το «πράσινο φως» για αυτές τις παύσεις.

Σημειώνεται πως ο Ισραηλινός στρατός δεν παίρνει απευθείας εντολές από την πολιτική ηγεσία, παρά μόνο από το Υπουργείο Άμυνας, όπου υπάρχουν επιτροπές όπως η Cogat, που ενημερώνονται άμεσα για το τι συμβαίνει στο πεδίο.

*φωτό αρχείου

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This