Η Μαρίν Λεπέν «αποκαλύπτει» από ποιους κινδυνεύει η Γαλλία

Η 55χρονη Γαλλίδα πολιτικός υποστήριξε η «Εθνική Συσπείρωση» είναι πατριωτικό και όχι ακροδεξιό κόμμα

Must Read

Πολλά και ενδιαφέροντα είπε η Μαρίν Λεπέν σε συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως ο παραδοσιακός διαχωρισμός ανάμεσα στη δεξιά και την αριστερά δεν υπάρχει πλέον, ενώ παραδέχτηκε για μια ακόμη φορά ότι προτίθεται να βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας το 2027.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εξάλλου, παρουσιάζει η άποψή της ότι ο κύριος κίνδυνος που ελλοχεύει για τη Γαλλία είναι το «ισλαμοαριστερίστικο μπλοκ», ενώ υποστήριξε πως το κόμμα της, η Εθνική Συσπείρωση (Rassemblement National – RN), είναι «πατριωτικό» και όχι ακροδεξιό, όπως το χαρακτηρίζουν οι αντίπαλοί της.

Όσον αφορά στα πιθανά σενάρια διακυβέρνησης, η Λεπέν τόνισε πως δεν (προ)βλέπει να παραιτείται ο Εμανουέλ Μακρόν και σημείωσε ότι τάσσεται υπέρ της διαγραφόμενης «συγκατοίκησης» στην εξουσία του κόμματός της με το κόμμα του Γάλλου προέδρου. Αναφορικά, εξάλλου, με την αντίδραση των χρηματοπιστωτικών αγορών στη διάλυση της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, η 55χρονη Γαλλίδα πολιτικός υποστήριξε ότι αντανακλά μια γενική αβεβαιότητα και όχι συγκεκριμένες ανησυχίες για το κόμμα της.

Αναφερόμενη, κατόπιν, στην πολιτική του κόμματός της, στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές, η Λεπέν τόνισε πως θα δώσει προτεραιότητα στα μέτρα που αφορούν στην αγοραστική δύναμη των πολιτών, στην ασφάλεια και στη μετανάστευση, ενώ, όπως επισήμανε, σκοπεύει να εφαρμόσει έναν ολοκληρωμένο έλεγχο των δημόσιων οικονομικών, για να αποκαλύψει «κρυφές δαπάνες» και να δημιουργήσει μια «σαφή δημοσιονομική βάση».

Ειδικά δε για το μεταναστευτικό, υπογράμμισε ότι θεωρεί πως επιβαρύνει σημαντικά τα δημόσια οικονομικά της χώρας και διογκώνει την εσωτερική ανασφάλεια.

*φωτό αρχείου

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This