Ρωσία και Β. Κορέα υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικής σύμπραξης – «Αλληλεγγύη» στη σύγκρουση με την Ουκρανία υποσχέθηκε ο Κιμ

Πούτιν και Κιμ θεωρούν αμφότεροι τις Ηνωμένες Πολιτείες υπαρξιακό εχθρό τους

Must Read

Συμφωνία στρατηγικής σύμπραξης συνυπέγραψαν σήμερα στην Πιονγκγιάνγκ, πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Κιμ Γιονγκ Ουν, με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη να διαβεβαιώνει τον Ρώσο πρόεδρο για την «πλήρη υποστήριξή» του και για την «αλληλεγγύη» του στη σύγκρουσή της με την Ουκρανία, υποσχόμενος ισχυρότερους στρατηγικούς δεσμούς με τη Μόσχα.

Όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο Κιμ δήλωσε συγκεκριμένα πως η Βόρεια Κορέα «εκφράζει την πλήρη υποστήριξή της και την αλληλεγγύη της στην κυβέρνηση, το στρατό και το λαό της Ρωσίας στη διεξαγωγή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, για να προστατεύσουν την κυριαρχία, τα συμφέροντα της ασφάλειας και την εδαφική ακεραιότητα» της χώρας τους. Ωστόσο, στο παρόν στάδιο δεν αποκαλύφθηκε το περιεχόμενο του εγγράφου που συνυπέγραψαν οι δύο ηγέτες.

Οι τετ-α-τετ συνομιλίες μεταξύ των δύο ανδρών διήρκεσαν περίπου δύο ώρες, ενώ προηγήθηκαν διευρυμένες διαπραγματεύσεις. Το Κρεμλίνο είχε δηλώσει τη Δευτέρα πως η συγκεκριμένη συμφωνία «συνολικής στρατηγικής σύμπραξης» θα αντανακλά «τη βαθιά εξέλιξη της γεωπολιτικής κατάστασης στον κόσμο», την ώρα που η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα θεωρούν αμφότερες τις Ηνωμένες Πολιτείες υπαρξιακό εχθρό τους.




Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έγινε σήμερα δεκτός στην Πιονγκγιάνγκ από χιλιάδες ενθουσιώδεις κατοίκους της βορειοκορεατικής πρωτεύουσας, με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη να υποστηρίζει πως οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα εισέρχονται σε μια «νέα εποχή ευημερίας», στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ρώσο πρόεδρο, υποσχόμενος την ενίσχυση της «φλογερής φιλίας» ανάμεσα στις δύο χώρες, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Σήμερα είναι έτοιμο ένα νέο θεμελιώδες έγγραφο, το οποίο θα θέσει τις βάσεις των μακροπρόθεσμων σχέσεών μας», δήλωσε από την πλευρά του ο Πούτιν και διαβεβαίωσε πως η Μόσχα και η Πιονγκγιάνγκ «προχώρησαν ελαφρώς» στην ενίσχυση των διμερών σχέσεών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την «πατροπαράδοτη» ανταλλαγή δώρων μεταξύ ηγετών, ο Πούτιν δώρισε στον Κιμ μια ρωσικής κατασκευής λιμουζίνα μάρκας Aurus, αντίστοιχη με εκείνη με την οποία κυκλοφορεί ο ίδιος, καθώς επίσης ένα σετ τσαγιού και ένα ξιφίδιο ναυάρχου. Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον Γιούρι Ουσάκοφ, διπλωματικό σύμβουλο του Κρεμλίνου και σύμβουλο του Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος έλαβε από τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του διάφορα έργα τέχνης που τον αναπαριστούν.

«Είναι παραλλαγές απεικονίσεων, όλες πολύ καλλιτεχνικές, ανάμεσα στις οποίες προτομές», δήλωσε σχετικά ο Ουσάκοφ στους Ρώσους δημοσιογράφους που συνοδεύουν την προεδρική αντιπροσωπεία στη Βόρεια Κορέα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This