Η Χεζμπολάχ απειλεί την Κύπρο ότι «θα γίνουν μέρος του πολέμου»

Must Read

Την ώρα που άπαντες οι εμπλεκόμενοι μιλούν διαρκώς για επιτακτική ανάγκη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά παραμένουν στα λόγια, η Χεζμπολάχ έρχεται να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά του πολέμου στη Μέσα Ανατολή, κάνοντας λόγο για διεύρυνσή του.

Ειδικότερα, σε σημερινό τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προειδοποίησε ότι είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν «χωρίς κανόνες» και «χωρίς ανώτατα όρια» σε περίπτωση ενός ευρύτερου πολέμου με το Ισραήλ και ότι πουθενά στο έδαφός του δεν θα είναι κάποιος ασφαλής από τις επιθέσεις της ισλαμικής παραστρατιωτικής και πολιτικής οργάνωσης του Λιβάνου.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Reuters, ο Νασράλα διευκρίνισε ότι περιλαμβάνονται πιθανοί στόχοι στη Μεσόγειο Θάλασσα, ενώ για πρώτη φορά απείλησε και την Κύπρο, λέγοντας ότι η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να να τη θεωρήσει «μέρος του πολέμου», εφόσον συνεχίσει να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για στρατιωτικές ασκήσεις.

Σύμφωνα, πάντως, με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Λευκωσία, Κωστή Κωνσταντίνου, η Κύπρος δεν επιτρέπει τη χρήση των αεροδρομίων της από το Ισραήλ ή την όποια άλλη χώρα για στρατιωτικές επιθέσεις. Στο παρελθόν υπήρξαν σε αρκετές περιπτώσεις ΝΑΤΟϊκές αεροπορικές επιδρομές κυρίως Αμερικανικών και Βρετανικών Δυνάμεων, αλλά από τις Βρετανικές Βάσεις στο Ακρωτήρι οι οποίες αποτελούν κυρίαρχο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου με βάση τη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παράλληλα, η Κύπρος, διεξάγει η ίδια ασκήσεις κυρίως αστυνομικές, στρατιωτικές και έρευνας και διάσωσης μαζί με το Ισραήλ. Υπήρξε και μία περίπτωση κατά την οποία επετράπη σε ισραηλινούς κομάντο να πραγματοποιήσουν άσκηση σε ορεινή περιοχή.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This