Εν μέσω καύσωνα μπλακ άουτ στα Βαλκάνια: Διακοπή ρεύματος σε Μαυροβούνιο, Βοσνία, Αλβανία και Κροατία

Χωρίς πόσιμο νερό στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου Ποντγκόριτσα, καθώς τα αντλιοστάσια σταμάτησαν να λειτουργούν

Must Read

Καύσωνας επικρατεί στα Βαλκάνια και εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών σημειώθηκε μπλακ άουτ σε Μαυροβούνιο, Βοσνία, Αλβανία και Κροατία, προκαλώντας χάος.

Το μεγαλύτερο μέρος των ακτών της Κροατίας έχει μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ ο υπουργός Ενέργειας του Μαυροβουνίου δήλωσε ότι η διακοπή ρεύματος προκλήθηκε από την απότομη αύξηση της κατανάλωσης ρεύματος.

Περίπου στις 2 το μεσημέρι τα δίκτυα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και wifi σταμάτησαν να λειτουργούν. Στην πρωτεύουσα της Βοσνίας, Σαράγεβο και στις πόλεις Μπάνια Λούκα και Μόσταρ, με θερμοκρασίες που έφτασαν τους 40 βαθμούς, σημειώθηκε μποτιλιάρισμα αφού κατέρρευσαν και οι σηματοδότες.

Χωρίς πόσιμο νερό έχουν μείνει στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου Ποντγκόριτσα, με τα αντλιοστάσια να μη λειτουργούν λόγω της διακοπής. Σοβαρά προβλήματα και στα καταστήματα σε τουριστικές περιοχές.

Χάος και στο Σπλιτ όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση HRT, αναφέροντας πως σειρήνες ασθενοφόρων ηχούσαν σε πολλές περιοχές της πόλης.

Η υπουργός Ενέργειας της Αλβανίας, Μπελίντα Μπαλούκου, δήλωσε ότι υπήρξε βλάβη σε μια γραμμή διασύνδεσης Αλβανίας-Ελλάδας, τονίζοντας ότι η ηλεκτροδότηση στην Αλβανία αποκαταστάθηκε εντός μισής ώρας, αλλά η χώρα παραμένει σε υψηλό κίνδυνο νέας διακοπής ηλεκτροδρότησης, καθώς η χρήση ρεύματος λόγω ζέστης εξακολουθούν να είναι υψηλά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This