Στο πλευρό της Κύπρου ο Μπορέλ μετά τις απειλές της Χεζμπολάχ

Must Read

Ο Ζοζέπ Μπορέλ έσπευσε να «καθησυχάσει» την Κύπρο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να αποτρέψει τη Χεζμπολάχ από το να πραγματοποιήσει την απειλή που εξέφρασε χτες ο ηγέτης της, Χασάν Νασράλα, τονίζοντας πως «η ΕΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στην Κύπρο».

Ειδικότερα, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο X, ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. επικοινώνησε με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Κόμπο, εκφράζοντάς του την «ισχυρή δέσμευση για την προώθηση των προσπαθειών αποκλιμάκωσης».

«Μίλησα με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνο Κόμπο, εκφράζοντας την ανησυχία μου για τις αυξανόμενες εντάσεις στη Μπλε Γραμμή και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Εστιάσαμε στην ισχυρή δέσμευση για την προώθηση των προσπαθειών αποκλιμάκωσης. Η Ε.Ε. εκφράζει την αλληλεγγύη της στην Κύπρο. Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου για αποφυγή περιφερειακής εξάπλωσης», αναφέρει συγκεκριμένα ο Μπορέλ στην ανάρτησή του.

Θυμίζουμε πως σε χθεσινό τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο Νασράλα υποστήριξε ότι η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να θεωρήσει την Κύπρο «μέρος του πολέμου», εφόσον συνεχίσει να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για στρατιωτικές ασκήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This