Νταγκεστάν: Δεν επιβεβαιώνεται η ύπαρξη ομήρων σε εκκλησία – Για «επιτόπιο αφανισμό» των τρομοκρατών μιλά ο Καντίροφ

Οι ισλαμιστές φέρονται να αποκεφάλισαν τον ιερέα της ορθόδοξης εκκλησίας του Derbent

Must Read

Παγκόσμιος σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες για το τρομοκρατικό χτύπημα σε ρωσικό έδαφος και πιο συγκεκριμένα σε συναγωγή και σε ορθόδοξη εκκλησία στο Νταγκεστάν, όπου από την επίθεση ισλαμιστών τρομοκρατών σκοτώθηκαν τουλάχιστον τουλάχιστον έξι αστυνομικοί και ένας ιερέας, ενώ, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, νεκροί από τις σφαίρες αστυνομικών έπεσαν δύο από τους δράστες των επιθέσεων.

Η επικρατούσα κατάσταση αυτή τη στιγμή, μετά τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, Makhachkala (Μαχατσκαλά) και στο Derbent (Ντερμπέντ), έχει ως εξής:

Οι πρώτες αναφορές για πυροβολισμούς άρχισαν να εμφανίζονται πιο κοντά στις 19:00, ώρα Μόσχας. Το Υπουργείο Εσωτερικών του Νταγκεστάν ανέφερε αρχικά ότι στο Derbent άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον συναγωγής και εκκλησίας με αυτόματα όπλα. Ο επικεφαλής του Derbent ανέφερε ότι μετά την επίθεση στην Ορθόδοξη εκκλησία και τη συναγωγή, ειδοποιήθηκαν οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Στη συνέχεια, εμφανίστηκαν πληροφορίες ότι ένα πόστο της Τροχαίας στη Makhachkala δέχθηκε πυρά.

Στη συνέχεια η NAC ανέφερε πως στο Νταγκεστάν έχει τεθεί σε ισχύ καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, με μέτρα για την έρευνα και την εξουδετέρωση των  ατόμων που πυροβόλησαν να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όπως ανέφερε το περιφερειακό Υπουργείο Εσωτερικών στο RIA Novosti, με βάση τα στοιχεία για τις απώλειες μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας, έξι αξιωματικοί επιβολής του νόμου σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα, εξάλλου, με τις πρώτες πληροφορίες για απώλειες αμάχων, ένας ιερέας σκοτώθηκε στο Derbent και ένας φύλακας της εκκλησίας σκοτώθηκε στη Makhachkala, όπου σκοτώθηκε και ένας φύλακας συναγωγής.

Σύμφωνα δε με το Υπουργείο Εσωτερικών του Νταγκεστάν, δύο από τους επιτιθέμενους εξοντώθηκαν. Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του RIA Novost, στη Makhachkala εξακολουθούν να ακούγονται περιοδικά πυροβολισμοί, ενώ αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο Derbent.

Σημειώνεται πως το Υπουργείο Εσωτερικών του Νταγκεστάν διέψευσε τις πληροφορίες του RIA Novosti ότι υπήρχαν όμηροι σε εκκλησία στη Makhachkala, όπως ανέφεραν σχετικά ορισμένα μέσα ενημέρωσης και κανάλια στο Telegram.

Καντίροφ: Οι τρομοκράτες «πρέπει να αφανιστούν επιτόπου»!

«Aυτό που συνέβη μοιάζει με ποταπή πρόκληση και μια προσπάθεια πρόκλησης διχόνοιας μεταξύ των θρησκειών», τόνισε ο Ραμζάν Καντίροφ, αναφερόμενος στην τρομοκρατική επίθεση στο Νταγκεστάν.

Πρόσθεσε δε ότι αυτοί που διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση στο Νταγκεστάν «δεν έχουν πίστη ούτε έθνος», είναι μη άνθρωποι «που πρέπει να αφανιστούν επί τόπου».

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This