Ρωσία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από φωτιά που ξέσπασε σε οκταώροφο κτήριο κοντά στη Μόσχα – Αγωνία για τους εγκλωβισμένους

Must Read

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα σήμερα στις ρωσικές Αρχές για μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε κτήριο όπου στεγάζεται ινστιτούτο τεχνολογικών ερευνών στην πόλη Fryazino στα περίχωρα της Μόσχας, στο οποίο υπάρχουν εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι, ενώ δύο από αυτούς φέρεται να έχασαν τη ζωή τους.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης της Μόσχας Αντρέι Βορόμπιοφ γνωστοποίησε πως δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά, ενώ τουλάχιστον εννέα άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι στους πάνω ορόφους του κτηρίου, η ζωή των οποίων διατρέχει άμεσο κίνδυνο. Νεότερες πληροφορίες, ωστόσο, κάνουν λόγο για πολύ περισσότερες απώλειες, καθώς υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον επτά νεκρούς, με δύο από αυτούς να έχουν σκοτωθεί πηδώντας στο κενό από τα παράθυρα, για να γλιτώσουν από τις φλόγες. Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι δεν υπάρχει επαφή με έξι ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί μέσα στο κτίριο.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν εννέα άνθρωποι μέσα στο κτήριο. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται», ανακοίνωσε νωρίτερα το Υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος διασώθηκε από τις δυνάμεις τις πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα social media, φαίνονται άνθρωποι να σπάνε τα τζάμια των παραθύρων για να αναπνεύσουν, την ώρα που πυκνός μαύρος καπνός υψώνεται πάνω από το κτήριο που έχει τυλιχτεί στις φλόγες. «Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πιθανόν να υπάρχουν επτά ακόμη άτομα μέσα στο κτίριο. Η αναζήτηση για τυχόν θύματα συνεχίζεται», δήλωσε επίσης ο Βορομπίοφ.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, η φωτιά φέρεται να ξέσπασε στον 5ο όροφο του κτηρίου, απ’ όπου και επεκτάθηκε γρήγορα, με τους πυροσβέστες να μάχονται να διασώσουν όσους έχουν παγιδευτεί στους πάνω ορόφους. Επίσης, υπάρχουν αναφορές που διαψεύδουν πως στο εν λόγω κτήριο στεγάζεται ινστιτούτο τεχνολογικών ερευνών της Ρωσίας, παρά υποστηρίζουν πως εδώ και πολλά χρόνια ανήκει σε ιδιώτη και λειτουργεί ως χώρος γραφείων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This