Δήλωση του ρωσικού ΥΠΕΞ για την απάντηση στους περιορισμούς της ΕΕ στα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης

Must Read

Ως απάντηση στην απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο της ΕΕ στις 17 Μαΐου για απαγόρευση «κάθε δραστηριότητας εκπομπής» σε τρία ρωσικά μέσα ενημέρωσης (RIA Novosti, Izvestia και Rossiyskaya Gazeta), η οποία τίθεται σε ισχύ σήμερα, 25 Ιουνίου, θεσπίζονται αντίμετρα. Περιορισμοί στην πρόσβαση από την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας στους πόρους εκπομπής ορισμένων μέσων ενημέρωσης των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των φορέων μέσων ενημέρωσης όλων των ενώσεων που διαδίδουν συστηματικά ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Η ρωσική πλευρά έχει επανειλημμένα και σε διάφορα επίπεδα προειδοποιήσει ότι η παρενόχληση εγχώριων δημοσιογράφων με πολιτικά κίνητρα και οι αβάσιμες απαγορεύσεις στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης στην ΕΕ δεν θα περάσουν απαρατήρητες. Παρόλα αυτά, οι Βρυξέλλες και οι πρωτεύουσες των χωρών του μπλοκ επέλεξαν να πάρουν τον δρόμο της κλιμάκωσης, αναγκάζοντας τη Μόσχα να λάβει καθρέφτη και αναλογικά αντίμετρα με μια ακόμη παράνομη απαγόρευση. Την ευθύνη για μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων φέρει αποκλειστικά η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι χώρες αυτής της ένωσης που υποστήριξαν μια τέτοια απόφαση.

Αν αρθούν οι περιορισμοί στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η ρωσική πλευρά θα επανεξετάσει επίσης την απόφασή της σε σχέση με τους αναφερόμενους φορείς εκμετάλλευσης μέσων ενημέρωσης.

Κατάλογος των μέσων ενημέρωσης των κρατών μελών της ΕΕ και των πανευρωπαϊκών φορέων εκμετάλλευσης μέσων ενημέρωσης, κατά των οποίων εισάγονται αντίμετρα για τον περιορισμό της εκπομπής και της πρόσβασης σε πόρους στο Διαδίκτυο από την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας:

-Όσον αφορά στην Ελλάδα,τα μέτρα θα ισχύουν για:

11. «Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση» ΕΠΤ (ert.gr, ertnews.gr);

12. Media Holding «Skai» (skai.gr);

13. Τηλεοπτικό κανάλι “Mega” (Megatv.com);

14. Εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» (protothema.gr);

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This