Έξαλλη η Μελόνι για τα «κλειδωμένα» πρόσωπα της ΕΕ – «Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα»

Αποκάλεσε την ΕΕ «έναν επεμβατικό γραφειοκρατικό γίγαντα»

Must Read

Ξεσπά η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, με τις διαπραγματεύσεις που γίνονται στο παρασκήνιο και τις επιλογές των προσώπων για τις ανώτατες θέσεις των αξιωματούχων της ΕΕ. Σύμφωνα με το Politico, xαρακτήρισε την Ένωση γραφειοκρατικό γίγαντα και εγκάλεσε τους ηγέτες των «27» ότι επιδιώκουν να κρύψουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί και δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν την ψήφο των Ευρωπαίων πολιτών στις αποφάσεις τους.

Οι επισημάνσεις της Μελόνι έγιναν μια ημέρα αφότου οι 6 ηγέτες της ΕΕ από κεντρώα κόμματα ανακοίνωσαν ότι η Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Πορτογάλος Αντόνιο Κόστα (Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα) και η Εσθονή Κάγια Κάλας (Φιλελεύθεροι) θα ηγηθούν της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την Εξωτερική Πολιτική, αντίστοιχα.

«Υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι πολίτες δεν είναι αρκετά σοφοί για να λάβουν ορισμένες αποφάσεις και ότι η ολιγαρχία είναι η μόνη αποδεκτή μορφή δημοκρατίας, αλλά διαφωνώ» ανέφερε η Ιταλίδα πρωθυπουργός από βήματος του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το Politico.

Σχολίασε, επίσης, ότι οι ηγέτες της ΕΕ μπαίνουν στον πειρασμό να «σκουπίσουν την σκόνη κάτω από το χαλί», αντί να αναγνωρίσουν ότι πολλοί ψηφοφόροι είναι δυσαρεστημένοι με την Ένωση και τον τρόπο λειτουργίας της.

Η Μελόνι αποκάλεσε την ΕΕ «έναν επεμβατικό γραφειοκρατικό γίγαντα» και τόνισε ότι η Ιταλία θα πρέπει να αναλάβει χαρτοφυλάκιο Επιτρόπου που θα αντιμετωπίσει την γραφειοκρατία.

Τέλος, χαρακτήρισε «σουρεαλιστικό» να παρουσιάζονται ονόματα για κορυφαίες θέσεις της ΕΕ «χωρίς καν να τηρούνται τα προσχήματα, χωρίς να προσποιούνται ότι συζήτησαν πρώτα τα μηνύματα από τους ψηφοφόρους».

Η Μελόνι έχει δηλώσει ότι η ομάδα της είναι αυτήν την στιγμή η τρίτη μεγαλύτερη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των 720 εδρών και υπερέχει εκείνης των Φιλελευθέρων.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Πες τα Κυρία μου, έχουμε Σαπίσει μαζί με τους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ+ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ της ΚΟΜΙΣΙΟΝ+Ε.Ε! Η χειρότερη κατάρα μιας Ξεφτιλισμένης ΕΥΡΏΠΗΣ,με ηγετίσκους θλιβερούς και ΣΆΠΙΟΥΣ!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This