Ο «από μηχανής θεός»… μάς τελείωσε

Must Read

Γνωρίζω πως οι προσδοκίες από το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών είναι μεγάλες για εκείνους που καταλαβαίνουν που οδηγούν την ανθρωπότητα, όλοι όσοι βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας και ισχυρίζονται πως ενεργούν για το καλό της. Πολλοί βλέπουν την Λεπέν, σαν μια άλλη Ζαν ντ Αρκ που θα έρθει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους σε ένα κόσμο που έχει γυρίσει ανάποδα. Άλλοι θεωρούν πως η γαλλική αριστερά κατάφερε να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις της, ενώ παρασκηνιακά οι εσωτερικές διαιρέσεις πολλαπλασιάζονται και τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Η άγνοια σε συνδυασμό με την αγωνία, την απελπισία και τον ιδεοληπτικό φανατισμό μέσα στη γενική κατάρρευση αναζητούν έναν «Deus ex machina», που όμως δεν υπάρχει.

Μπορεί να μην είναι οφθαλμοφανές όμως όλοι υπηρετούν, εξυπηρετούν και θα εξυπηρετούν το ίδιο αφήγημα, την ώρα που οι λαοί πιστεύουν πως με την ψήφο τους κάνουν θαύματα. Κι αυτά όμως στην ψηφιακή εποχή, μας τελείωσαν. Άλλοι «προγραμματίζουν», εκείνοι αποφασίζουν, εκείνοι διατάζουν.

Άλλωστε αναλογιστείτε τι άλλαξε την επομένη των ευρωεκλογών; Ούρσουλα πριν, Ούρσουλα μετά… Και την 7η Ιουλίου: Μακρόν πριν, Μακρόν μετά με άλλο δεκανίκι. Δεκανίκι απ όπου κι αν προέρχεται. Κι αν δεν υπάρξει θα το εφεύρουν. Τίποτα δεν γίνεται στην τύχη και ιδιαίτερα όταν είναι γνωστό πως η οικονομικά κατεστραμμένη Γαλλία (3 τρις χρέος) φλερτάρει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Η μόνη δεδομένη βεβαιότητα πανευρωπαϊκά, είναι πως οι ηγεσίες μας ή τέλος πάντων αυτοί που κινούν τα νήματα, έχουν έρθει σε απόγνωση από τη λαϊκή επιθυμία τερματισμού του πολέμου με τη Ρωσία και φαίνονται διατεθειμένοι να παραβιάσουν τα λαϊκά συμφέροντα, απλώς και μόνο για να ακολουθήσουν πιστά τις κατευθυντήριες γραμμές του ΝΑΤΟ-ΗΠΑ.

Και είναι σαν οι πλανήτες να ευθυγραμμίζονται: Σχεδόν ταυτόχρονα με τον αδιαφανή επαναδιορισμό* της σκληροπυρηνικής “made in Germany” Ούρσουλας φον ντερ Λαιεν, μέσω μιας διαδικασίας, που μόνο δημοκρατική δεν τη λες, τα ηνία της ευρω-ατλαντικής συμμαχίας, ανέλαβε ο Ολλανδός Μαρκ Ρούτε, που θέλει να «συσπειρώσει τη συμμαχία στις νέες προκλήσεις», έχει υποστηρίξει ότι η «ήττα της Μόσχας στο πεδίο της μάχης είναι ζωτικής σημασίας» κι ότι «το ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι ισχυρό για να αντιταχθεί στη Ρωσία». Η επιλογή της Κάργια Κάλας*, ως επικεφαλής της Εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ μόνο τυχαία δεν είναι. Η γερμανικής καταγωγής Εσθονή, εκλεκτή της φον ντερ Λάιεν, είναι ορκισμένη εχθρός του Πούτιν και πρόσφατα, η ρωσική κυβέρνηση τη συμπεριέλαβε σε κατάλογο «καταζητούμενων προσώπων», επειδή γκρέμισε μνημεία που τιμούσαν την απελευθερωτική δράση του Κόκκινου Στρατού από τους ναζί. Άλλο ένα στοιχείο που μαρτυρά προς τα που κατευθύνουν τους ευρωπαικούς λαούς, είναι τα 500 δις που ζήτησε η φον ντερ Λαιεν για επενδύσεις στην άμυνα την επόμενη δεκαετία! Εκτός κι αν φοβούνται τόσο πολύ την καταπιεσμένη οργή πανευρωπαϊκά και προβλέπουν προστασία.

Δείτε επίσης:

Το τέλος του μακρονισμού κλονίζει τη Γαλλία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Μακρόν. Ένας ακόμη αγύρτης και Κοπανός της πολιτικής! Δεν ξεχνάμε το κόλπο του μακαρίτη ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ υπουργού οικονομικών της Γερμανίας και της Μέρκελ, ναι εκείνον τον ανεκδιηγητο στο αναπηρικό καροτσάκι που μας έστειλε 100 χρόνια πίσω σαν χώρα, που πρότεινε στο ανερχόμενο αστέρι της ευρωπαϊκής πολιτικής κατ’αυτον, να παραιτηθεί από την κυβέρνηση της Γαλλίας και μετά από λίγο καιρό να διεκδικήσει την προεδρία της. Και το κόλπο πέτυχε. Ο Μακρόν παραιτήθηκε και έγινε και πρόεδρος της Γαλλίας! Και τι απέδειξε? Ότι ήταν ένας ανύπαρκτος πολιτικός, που χαντακωσε τον κόσμο, (πιο πολύ ο κόσμος ασχολούνταν με την δασκάλα του και σύζυγό, αν αυτή είναι τρανς, το τι ρούχα φοράει, τι ταιριαστό ζευγάρι είναι, αυτή 70 και αυτός 45, και ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕ!!! η ΜΑΛΟΝ που δεν εφαρμοζε!!! Και προκύπτουν οι ταραχές με τους μαύρους πρόσφυγες στις φτωχογειτονιές, τα κίτρινα γιλεκα για μήνες και τώρα να προτείνει να κάνει πόλεμο και μόνος του με την Ρωσία!!!! Αυτό θα πει ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΙΑ! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ!!!! ΜΑΚΡΟΝ, ΣΟΛΤΣ, ΜΕΛΟΝΙ, ΚΑΛΑΣ, ΤΟΥΣΚ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!!! ΜΑΛΟΝ Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΒΟΙΔΟΣΧΟΛΗ ΕΠΙ ΧΡΗΜΑΣΙ , ΧΑΡΒΑΡΝΤ, ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΕΙ!

  2. …….”επειδή γκρέμισε μνημεία που τιμούσαν την απελευθερωτική δράση του Κόκκινου Στρατού από τους ναζί.”…..

    Οι ανατολικοευρωπαϊκες χωρες, εχουν ανατριχιαστικη αναμνηση απο την “απελευθερωτικη δραση” των γουρουνομορφων κομμουνιστων “απελευθερωτων” και τους μισουν αφανταστα.
    Οι μονη χωρα της Ευρωπης, που πλεει στην Ρωσολατρεια ειναι η Ελλαδαρα, η οποια δεν υπεστη την Ρωσικη “απελευθερωση”, την οποια αντικατεστησε η αποτυχημενη προσπαθεια του τερατος Σταλιν, να μας καταστησει Αλβανια, το 1944-1949.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This