Απογραφή στην Αλβανία: Συνεχίστηκε το «κόψιμο» του πληθυσμού Ελλήνων και Ορθοδόξων από το καθεστώς Ράμα

Must Read

Τα πρώτα επίσημα στοιχεία της απογραφής στην Αλβανία κατέδειξαν ότι στην χώρα ζουν 2.402.113 κάτοικοι, αριθμός μειωμένος κατά περίπου 420 χιλιάδες συγκριτικά με την απογραφή του 2011. Τα μέλη της ελληνικής μειονότητας ανέρχονται στα 23.485, αριθμός μικρότερος κατά 758 από την προηγούμενη απογραφή.

Οι Ορθόδοξοι της Αλβανίας για ακόμη μια φορά εμφανίζονται σε χαμηλό ποσοστό, το 2023 απογράφηκαν 173.654 ενώ το 2011 είχαν καταγραφεί 188.992 -μείωση κατά 15.347.

Στην καταγραφή της πίστης είναι αισθητή η μείωση των Καθολικών κατά περίπου 80.000 και η αύξηση των Άθεων κατά 15.000.

Μεγάλη αίσθηση προκαλεσε ο αριθμός των Αιγυπτίων ως τρίτη μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα στην Αλβανία με 12.375 μέλη ενώ το το 2011 έφταναν μόλις τους 3.368.

ατά την απογραφή του 2011, 390.938 άτομα επέλεξαν να μην απαντήσουν στην ερώτηση για την εθνικότητά τους ενώ το 2023 μόλις 13.500 δεν απάντησαν.

Όπως έκανε γνωστό η Αλβανική Στατιστική Υπηρεσία INSTAT, σήμερα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση δημοσίευσης των αποτελεσμάτων και θα ακολουθήσουν στα τέλη του 2024 αναλυτικά αποτελέσματα ανά Περιφέρεια και Δήμο. Από τα μελλοντικά στοιχεία θα προκύψουν αναλυτικά δημογραφικά στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές όπου διαβιοί η εθνική ελληνική μειονότητα καθώς και ένα σημαντικό στοιχείο που αφορά κυρίως στην περιοχή της Χειμάρρας (ως μη αναγνωρισμένη μειονοτική περιοχή) και αυτό είναι το ποσοστό των κατοίκων που δήλωσε ελληνική εθνικότητα.

Συμπερασματικά

Η απογραφή του 2023 εμφανίζει τον αριθμό των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας παρόμοιο με αυτόν την απογραφής του 2011. Τότε τα όργανα της ΕΕΜ είχαν αποφασίσει να μην λάβουν μέρος στην απογραφή αντιδρώντας στην αντισυνταγματική επιβολή προστίμου για όσους δηλώναν ελληνική εθνικότητα ενώ στα ληξιαρχεία της χώρας ήταν εγγεγραμμένοι ως Αλβανοί. Το πρόστιμο μάλιστα έφτανε τα 1.000€.

Το 2023, παρά τα εμπόδια της αλβανικής κυβέρνησης, με συντονισμένες προσπάθειες και αισθητά αυξημένη συμμετοχή σε Δρόπολη, Φοινίκη και Χειμάρρα η απογραφή κατέγραψε χαμηλότερο(!) αριθμό Ελλήνων από το 2011.

Ακόμη και οι ίδιοι οι Αλβανοί αδυνατούν να πιστέψουν αυτούς τους αριθμούς και μερίδα ΜΜΕ τούς χαρακτηρίζει πλασματικούς, ειδικά την αναφορά περί 2.402.113 μόνιμων κατοίκων. Το κύμα φυγής τα τελευταία χρόνια εκτιμούν πως είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που καταγράφει η απογραφή και αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην εγχώρια αγορά εργασίας καθώς η έλλειψη εργατικού δυναμικού τείνει να γίνει το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας. Εξαιτίας της τεράστιας φυγής, που κατέγραψαν τα «πραγματικά» στοιχεία της απογραφής, ο Ράμα πρόσφατα πήρε την απόφαση να ξεκινήσει περιοδεία «επαναπατρισμού» Αλβανών που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

Πρόκειται για ένα επιλεκτικό μαγείρεμα καθώς επιτηδευμένα αποκρύπτεται η μαζική φυγή των Αλβανών από την χώρα τους και αυτό γιατί οι πολιτικές ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας από το 2013.

Πηγή: himara.gr

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ο μισός πληθυσμός από αυτή την σκατόχωρα που λέγεται Αλβανία, βρίσκεται και ευημερεί στην Ελλάδα. Κλέβουν, βιάζουν, σκοτώνουν και κάνουν ότι λογής απάτη τους έρθει στο βρόμικο μυαλό τους, σε βάρος της πατρίδας μας.

  2. Γαμώ την πουτ@να την Αλβανία. Ρε μουνόπ@νο Έντι Ράμα, άντε και γαμήσου και εσύ και οι φονιάδες Αλβανοί συμπατριώτες σου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This