Τα Σκόπια εγκαλούν την Αλβανία για την απογραφή και την… «μακεδονική» μειονότητα – Ανάκληση του πρέσβη

Must Read

Οι προκλήσεις των Σκοπίων συνεχίζονται και εκτός της χώρας με την χρήση του όρου «Μακεδονία» και την διαρρήδην καταπάτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τις τελευταίες ώρες έχει δημιουργηθεί και διπλωματικό επεισόδιο επ’ αφορμή της απαίτησης για αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητας στην Αλβανία!

Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων εξέφρασε την «σοβαρή ανησυχία» του για τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού στην Αλβανία και την αντίθεση στην χρήση του όρου Βορειομακεδόνες για την μειονότητας που ζει εκεί.

Ο αριθμός των Σκοπιανών στην Αλβανία ανέρχεται στους 2.281, έναντι 5.512 στην απογραφή του 2011, ενώ για πρώτη φορά καταγράφονται πλέον 7.957 άτομα ως «Βούλγαροι», μολονόται στις προηγούμενες 11 απογραφές ούτε ένα άτομο δεν δήλωσε Βούλγαρος.

Κοντολογίς, οι «Σκοπιανοί» είναι μόλις το 0,1% του πληθυσμού της Αλβανίας.

Οι αλβανικές Αρχές το 2017 αναγνώρισαν «βουλγαρική μειονότητα».

Ανάκληση του πρέσβη από τα Τίρανα

«Οι τεχνικές παρατυπίες, τόσο εν όψει όσο και κατά την διάρκεια της απογραφής του πληθυσμού στην Αλβανία, τις οποίες επισήμαναν συνεχώς οι “μακεδονικές” οργανώσεις στην Αλβανία, είχαν ως αποτέλεσμα την ανακοίνωση προκαταρκτικών στοιχείων τα οποία, δυστυχώς, δεν αντικατοπτρίζουν επαρκώς τον πραγματικό αριθμό των “εθνοτικά Μακεδόνων” στην χώρα» αναφέρει το ΥΠΕΞ των Σκοπίων σε σημερινή ανακοίνωσή του και ανακαλεί για διαβουλεύσεις στα τον πρέσβη από τα Τίρανα.

Κατά την χθεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της απογραφής στην Αλβανία, ο εκπρόσωπος της πρεσβείας των Σκοπίων αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, διότι έγινε λόγος για «Βορειομακεδόνες» και όχι για «Μακεδόνες». 

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Τίμτσο Μουτσούνσκι, ανέφερε ότι έπειτα από παρέμβασή του προς τον ομόλογό του της Αλβανίας, Ίγκλι Χασάνι, η Στατιστική Υπηρεσία της Αλβανίας «διόρθωσε» τον όρο «Βορειομακεδόνες» με τον όρο «Μακεδόνες».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This