Κάγια Κάλας: Τα «μαρτύρια» που υπέστη από τους κομμουνιστές

Must Read

Η σιδηρά κυρία που ανέλαβε τα ηνία της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, ενσαρκώνει πλήρως το πρόσωπο της διαφθοράς, της διαπλοκής και της εχθροπάθειας που διέπει την κομισιόν και θέτει σε κίνδυνο τόσο την κοινωνική ισορροπία όσο και την εθνική ασφάλεια των κρατών – μελών.

Η ίδια ξεχώρισε για το μίσος της κατά της Ρωσίας. Ένα μίσος που υποτίθεται ότι πήγαζε από τα μαρτυρία που πέρασε επί Σοβιετικής Ένωσης, η ίδια και η οικογένεια της.

Έπειτα από την εισβολή στην Ουκρανία, πρωτοστάτησε στις δηλώσεις μίσους κατά της Ρωσίας και την εμμονή της για την επιβολή σκληρών κυρώσεων κατά του Πούτιν. Όπως όμως και στην περίπτωση Μητσοτάκη, οι κυρώσεις που πρότεινε, όχι μόνο δεν αναχαίτισαν την ρωσική εισβολή, αλλά έκαναν την ρωσική οικονομία πανίσχυρη, και την οικονομία της Εσθονίας, αναιμική.

Υπάρχει όμως κι άλλη μια σκοτεινή πλευρά, όπως ακριβώς την περίπτωση Μητσοτάκη. Ο σύζυγος της Κάγια Κάλας, θησαύρισε από τις κυρώσεις που πρότεινε η συζυγος της, συμμετέχοντας σε εταιρεία Logistics, που συνέχιζε να κάνει δουλειές με τη Ρωσία!

Αλλά και για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, η Κάλλας, θυμίζει έντονα Μητσοτάκη.

Η Κάλλας έγινε στόχος κριτικής τον Μάρτιο, όταν ευρωπαίοι διπλωμάτες κατηγόρησαν την κυβέρνησή της ότι διόγκωσε τεχνητά τις επιστροφές για όπλα που στάλθηκαν στην Ουκρανία στο πλαίσιο της λεγόμενης Ευρωπαϊκής Διευκόλυνσης Ειρήνης (EPC), η οποία επιτρέπει στα κράτη μέλη να λαμβάνουν μερική επιστροφή χρημάτων για δωρεές όπλων.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Εσθονίας αντέδρασε στις αναφορές, υποστηρίζοντας ότι ενήργησε σύμφωνα με τους κανόνες και ότι η Ουκρανία «δεν είχε ποτέ παραπονεθεί» για την ποιότητα του εξοπλισμού που λάμβανε από την Εσθονία.

Η οικογενεια της Κάγια Κάλλας την περίοδο των Κομμουνιστικών «μαρτυρίων»

Τα «μαρτυρία» της οικογένειας Κάλλας από τους κομμουνιστές

Οι φωτογραφίες της οικογένειας της Κάλλας, «που υπέφερε από τη σοβιετική δικτατορία», γίνονται ήδη viral στο διαδίκτυο.

Ο πατέρας της Κάλλας, Siim Kallas, εργάστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών της Σοβιετικής Ενώσεως, ενώ στη συνέχεια ήταν επικεφαλής της κρατικής Sberbank στην Εσθονία και αργότερα υπηρέτησε ως αναπληρωτής αρχισυντάκτης της έκδοσης της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμμα της Εσθονίας.

Είναι γνωστό ότι στην Εσθονία καλλιεργείται το αφήγημα της «σοβιετικής κατοχής», σύμφωνα με τον οποίο η παραμονή της Εσθονικής ΣΣΔ εντός της Σοβιετικής Ένωσης συνοδεύτηκε από δεκαετίες σκότους και φρίκης.

Η Πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλλας, της οποίας η υποψηφιότητα εγκρίθηκε από τους ηγέτες της ΕΕ για να αναλάβει τη θέση του επικεφαλής διπλωμάτη Μπορέλ, μιλά επίσης τακτικά για τα όσα υπέστη επί ΕΣΣΔ, για παράδειγμα, ότι έπρεπε να τρώει κρέμα γάλακτος με ζάχαρη αντί για γλυκά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This