ΟΗΕ: «Συζητώνται επιλογές για μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του Κυπριακού Θαλάσσιου Διαδρόμου»

Ο Μηχανισμός αναλαμβάνει αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας

Must Read

Μέσα από τις παρατηρήσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η Συντονίστρια του ΟΗΕ, για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Ανασυγκρότηση στη Γάζα, Σίγκριντ Καγκ ανέφερε πως «συζητώνται επιλογές για την σκοπιμότητα και τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του Κυπριακού Θαλάσσιου Διαδρόμου με άμεση πρόσβαση στην Γάζα».

Και πρόσθεσε: «Το Ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας έδωσε εντολή για τη δημιουργία Μηχανισμού για την παρακολούθηση και την επαλήθευση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Γαζα. Ο Μηχανισμός αναλαμβάνει τώρα αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ιορδανία, την Κύπρο, το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη προς τη Γάζα, διασφαλίζοντας μεγαλύτερο όγκο σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές, διαφάνεια και ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Η ίδρυσή του μέσα σε λίγους μήνες είναι αποτέλεσμα τεράστιας συνεργασίας και υποστήριξης από την UNOPS».

Η ενεργοποίηση του Μηχανισμού -για προμήθειες από την Αίγυπτο– αναμένεται άλλωστε μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Επιπλέον, ειπώθηκε ότι «με την επιφύλαξη της έγκρισης της θεώρησής τους, οι παρατηρητές του ΟΗΕ ετοιμάζονται να αναπτυχθούν στα νεοσύστατα γραφεία του Μηχανισμού στη Γάζα». Η Καγκ επεσήμανε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου έχει αναλάβει δεσμεύσεις για επίσπευση παράδοσης βασικών προμηθειών για νερό, αποχέτευση, διαχείριση απορριμμάτων και ιατρικές όσο και εκπαιδευτικές ανάγκες. «Χρειάζεται επείγουσα δράση», δήλωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This