Βραζιλία: Εξαρθρώθηκε συμμορία – Είχε ξεπλύνει 1 δισ. ευρώ από διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν τζετ και αεροσκάφη

Must Read

Έφτασαν στα ίχνη τους! Η βραζιλιάνικη αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε συμμορία, η οποία ξέπλυνε περίπου 5,5 δισεκατομμύρια ρεάις (900 εκατ. ευρώ), που προήλθαν από πώληση κοκαΐνης σε καρτέλ του Μεξικού και άλλων χωρών!

Οι αρχές ανέφεραν ότι η συμμορία είχε αναλάβει τη νομιμοποίηση χρημάτων που κέρδιζαν Βραζιλιάνοι διακινητές, οι οποίοι μετέφεραν –αεροπορικώς– κοκαΐνη από την Βολιβία και την Κολομβία σε χώρες της Κεντρικής Αμερικής και σε άλλους προορισμούς, ακόμη και στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό δε, προχωρούσαν σε… επενδύσεις στον κλάδο του real estate και στην αγορά πολυτελών αυτοκινήτων, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters αξιωματούχος της αστυνομίας που συμμετείχε στην επιχείρηση, η οποία διεξήχθη συντονισμένα σε 7 πολιτείες της Βραζιλίας. Η αστυνομία κατέσχεσε 35 αυτοκίνητα και 12 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων ένα ιδιωτικό τζετ Embraer Phenom αξίας 6,5 εκατ. ευρώ

Νωρίτερα, η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Βραζιλίας είχε προχωρήσει στην Επιχείρηση Narcopesca, η οποία ερευνά εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην μεταφορά μεγάλων αποστολών ναρκωτικών με αλιευτικά σκάφη, με προορισμό την Ευρώπη και την Αφρική. Η έρευνα εξάλλου, ήταν υπό την υποστήριξη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εσόδων και του Ναυτικού της Βραζιλίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This