«Σπάει» το δημοκρατικό μέτωπο στη Γαλλία – Καμία συνεργασία με τον Μελανσόν, λέει ο ανυπότακτος Μακρόν

Αντίστροφη μέτρηση για τον β' γύρο των εκλογών

Must Read

Ο Εμανουέλ Μακρόν μιλώντας σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο της Γαλλίας δήλωσε, σύμφωνα με τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFM, ότι δεν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης της παράταξης του με το κόμμα της Ανυπότακτης Γαλλίας του Ζαν Λυκ Μελανσόν.




 

«Το γεγονός ότι αποσύραμε πολλούς υποψηφίους ούτως ώστε να μην αποκτήσει την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση η ακροδεξιά δεν σημαίνει ότι σκοπεύουμε να συμμαχήσουμε με την Ανυπότακτη Γαλλία», φέρεται να είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ διαβεβαίωσε και αυτός ότι η παράταξη του Μακρόν δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να συγκυβερνήσει με την Ανυπότακτη Γαλλία, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας, μετά τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, μίας ευρείας κυβερνητικής πλειοψηφίας που θα απλώνεται από την παραδοσιακή δεξιά ως τους οικολόγους και τους σοσιαλιστές.

Θυμίζουμε εδώ πως ο Μακρόν έχει καλέσει σε έναν «μεγάλο συνασπισμό Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων» στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία ενάντια στο ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (RN), το οποίο προηγείται στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

Η συμμαχία της γαλλικής αριστεράς, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP), ήρθε δεύτερη στον πρώτο γύρο, με περίπου 29%, μπροστά από το κεντρώο μπλοκ του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν που βρίσκεται στη τρίτη θέση με ποσοστό μεταξύ 20,5-23%.

Διαβάστε ακόμα: 

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Μα ποιο είναι αυτό το περίφημο “δημοκρατικό τόξο”; Ο τροτσκιστής Μελανσόν, που δεν κρύβει τη συμπάθειά του για τους ισλαμοναζί και τις μπούρκες, κάποιοι σαλεμένοι “αντιρατσιστές” οικολόγοι και ο εμφανώς διαταραγμένος Μακρόν, ο οποίος επενδύει στον σατανισμό και την παιδοφιλία (βλ. άρθρο στο NEWSBREAK, στήλη: ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 25.06.2024) και είναι ο πιο στενός σύμμαχος των νεοναζί του Κιέβου;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This