Διπλωματικό επεισόδιο Γερμανίας-Τουρκίας για τον χαιρετισμό Ντεμιράλ – Σκληρές εκατέρωθεν δηλώσεις

Η UEFA ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα για το σήμα των Γκρίζων Λύκων

Must Read

Διπλωματικός πόλεμος ανακοινώσεων προκάλεσαν οι πανηγυρισμοί του Τούρκου αμυντικού Μερίχ Ντεμιράλ μετά την νίκη επί της Αυστρίας στο Euro 2024, την Τρίτη. Ο ποδοσφαιριστής πανηγύρισε με το σήμα των Γκρίζων Λύκων και πυροδότησε την άμεση παρέμβαση της υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας.

«Τα σύμβολα των Τούρκων ακροδεξιών εξτρεμιστών δεν έχουν θέση στα γήπεδά μας» έγραψε η Νάνσι Φέιζερ στο X / Twitter και πρόσθεσε ότι η ομάδα παρακολουθείται στην Γερμανία.

«Η χρήση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου ως πεδίο ρατσισμού είναι απαράδεκτη. Αναμένουμε από την UEFA να ερευνήσει την υπόθεση και να εξετάσει τις κυρώσεις» κατέληξε η Γερμανίδα υπουργός.

ΥΠΕΞ Τουρκίας για Ντεμιράλ: «Ξενοφοβική η αντίδραση της Γερμανίας στον χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση για την πειθαρχική έρευνα της UEFA αναφορικά με τον Μερίχ Ντεμιράλ.

«Ενώ στην έκθεση που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος της Γερμανίας τον Σεπτέμβριο του 2023 τονίζεται ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ακροδεξιός όποιος κάνει το σήμα των Γκρίζων Λύκων και ότι το σήμα των Γκρίζων Λύκων δεν είναι απαγορευμένο σύμβολο στην Γερμανία, η αντίδραση που επέδειξαν οι γερμανικές Αρχές στον κ. Ντεμιράλ, θεωρείται ότι περιέχει από μόνη της ξενοφοβία».

Επιπλέον,  η Άγκυρα χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την πειθαρχική έρευνα της UEFA για τον χαιρετισμό του Ντεμιράλ.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This