12.700 στρέμματα στη Δυτική Όχθη κατάσχεσε το Ισραήλ και τα κήρυξε «κρατική ιδιοκτησία»

Το 2024 είναι ήδη έτος ρεκόρ σε κατασχέσεις γης

Must Read

Tη μεγαλύτερη κατάσχεση γης σε παλαιστινιακό έδαφος τις τελευταίες τρεις δεκαετίες ενέκρινε το Ισραήλ για 12.700 στρεμμάτων γης στην Δυτική Όχθη, σύμφωνα με την ισραηλινή οργάνωση Peace Now.

Πρόκειται για κατάσχεση ρεκόρ μετά τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Όσλο (1993), τόνισε η οργάνωση κατά του εποικισμού αφού αυτά τα εδάφη, που βρίσκονται στην κοιλάδα του Ιορδάνη, κηρύχθηκαν «κρατική ιδιοκτησία» από την ισραηλινή αρχή που είναι υπεύθυνη για τις υποθέσεις γης στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση τον Ιούνιο, αλλά τη δημοσίευσε μόλις χθες. Συνολικά 23.700 στρέμματα ήδη κηρύχθηκαν περιουσία του ισραηλινού κράτους φέτος.

«Τα εδάφη που κηρύχθηκαν κρατική ιδιοκτησία δεν θεωρούνται πλέον ιδιοκτησία των Παλαιστινίων από τις αρχές του Ισραήλ, οι οποίες τους εμποδίζουν να κάνουν χρήση της γης αυτής και επιπλέον το Ισραήλ μισθώνει κρατική γη αποκλειστικά σε Ισραηλινούς», ανακοίνωσε η οργάνωση Peace Now (Ειρήνη Τώρα).

Παράλληλα, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι Ισραηλινοί έποικοι στη Δυτική Όχθη επιτέθηκαν σε ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας που διέλυσαν ένα παράνομο φυλάκιο εποίκων και κατέστρεψαν αυθαίρετες πρόχειρες κατοικίες σε ιδιωτική παλαιστινιακή γη.

Οι Ισραηλινοί έποικοι πέταξαν βόμβες μολότοφ στις δυνάμεις και πυρπόλησαν ένα όχημα διαμαρτυρόμενοι για τη διάλυση του παράνομου φυλακίου και των πρόχειρων κατοικιών.

Η Peace Now λέει ότι περισσότερες νέες ισραηλινές μονάδες κατοικιών εγκρίθηκαν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη μετά την άνοδο στην εξουσία της πιο ακροδεξιάς κυβέρνησης του Ισραήλ στα τέλη του 2022 παρά ποτέ άλλοτε από τότε που η οργάνωση άρχισε να κρατά αρχεία το 2012. Το 2024 είναι ήδη έτος ρεκόρ σε κατασχέσεις γης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This