Ο Κιρ Στάρμερ ξεκαθαρίζει: Όσο ζω η Βρετανία δεν θα ξαναμπεί στην ΕΕ

Ο ηγέτης των Εργατικών ήδη μιλά ως -ο επόμενος- πρωθυπουργός!

Must Read

Ο ηγέτης των Εργατικών και… σίγουρος επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας διεμήνυσε σήμερα ότι, όσο ζει, η χώρα του δεν πρόκειται να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικότερα, ο Κιρ Στάρμερ επέμεινε σήμερα, Τετάρτη 3/7, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα επανενταχθεί ούτε στην Ε.Ε., ούτε στην ενιαία αγορά, ούτε στην τελωνειακή ένωση κατά τη διάρκεια της ζωής του, επισημαίνοντας ότι οι Εργατικοί δεν θα επιδιώξουν πολύ στενότερες σχέσεις με την Ευρώπη, για όσο διάστημα είναι πρωθυπουργός.

Όπως αναφέρει ο «Guardian», τις τελευταίες ημέρες ο ηγέτης των Εργατικών έχει αρχίσει να μιλάει πιο ελεύθερα για το τι θα κάνει το κόμμα του στην εξουσία, καθώς οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να δείχνουν ότι οδεύει προς μια σαρωτική νίκη. Κι όλα αυτά την ώρα που η αντίστροφη μέτρηση για να ανοίξουν οι αυριανές κάλπες στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει ξεκινήσει.




Μεταξύ άλλων, ο Στάρμερ ανέφερε σήμερα πως θα επιδιώξει να παρατείνει το κοινοβουλευτικό χρονοδιάγραμμα αμέσως μετά τις εκλογές, ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος για να νομοθετήσει πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού. «Νομίζω ότι είναι αμφίβολο πόσο νομοθετικό έργο θα έχουμε ολοκληρώσει μέχρι το τέλος Ιουλίου, διότι το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ σφιχτό, αν και μου φαίνεται προφανές ότι θα πρέπει να παρατείνουμε το χρονοδιάγραμμα. Θα δουλέψουμε πολύ σκληρά», δήλωσε σχετικά στους δημοσιογράφους.

Τα λάθη του Brexit

Ο 61χρονος Βρετανός πολιτικός έχει αποφύγει σε μεγάλο βαθμό να μιλήσει για τις σχέσεις της χώρας του με την Ε.Ε. κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, καθώς οι Εργατικοί προσπαθούν να αποφύγουν τα λάθη που έκαναν το 2019, όταν αποξένωσαν τους ψηφοφόρους του Brexit, υποσχόμενοι ένα δεύτερο δημοψήφισμα. Ορισμένοι υπέθεσαν ότι αυτή η απροθυμία του να μιλήσει για το θέμα, υποκρύπτει την επιθυμία να επιδιώξει την επανένταξη στην τελωνειακή ένωση ή στην ενιαία αγορά, κάτι που άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος δεν απέκλεισαν. Ωστόσο, ο ίδιος επέμεινε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να φανταστεί συνθήκες υπό τις οποίες το Ηνωμένο Βασίλειο θα επανεντασσόταν στην ενιαία αγορά ή στην τελωνειακή ένωση, ο Κιρ Στάρμερ δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Ήμουν πολύ ξεκάθαρος σχετικά με το ότι δεν πρόκειται να επανέλθουμε στην Ε.Ε., στην ενιαία αγορά ή στην τελωνειακή ένωση – ή [να επιτρέψω] την επιστροφή στην ελεύθερη κυκλοφορία».

Επανέλαβε, ωστόσο, την άποψή του ότι οι Εργατικοί θα μπορούσαν να επιτύχουν καλύτερες εμπορικές συμφωνίες με την Ε.Ε. σε ορισμένους κλάδους. «Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε μια καλύτερη συμφωνία από την κακοφτιαγμένη συμφωνία που πετύχαμε υπό τον Μπόρις Τζόνσον στο εμπορικό μέτωπο, στην έρευνα και στην ανάπτυξη και στην ασφάλεια», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This