Οι Γάλλοι ψηφίζουν για να «μαυρίσουν» Μακρόν – Νέο Λαϊκό μέτωπο

Must Read

Τέσσερις ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να παραμένουν ευνοϊκές για την Εθνική Συσπείρωση.

Ακολουθούμενο στενά από το νέο Λαϊκό Μέτωπο, το κόμμα της Μαρίν Λεπέν ωστόσο δεν αναμένεται να έχει απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Toluna Harris Interactive, για λογαριασμό των μέσως ενημέρωσης RTL, M6 και Challenges, η Εθνική Συσπείρωση αναμένενεται να καταλάβει από 190 έως 220 έδρες μετά την ψηφοφορία της Κυριακής, μια εκτίμηση που δεν επαρκεί για την επίτευξη της απόλυτης πλειοψηφίας, η οποία απαιτεί τις 289 έδρες. Αυτό απομακρύνει την πιθανότητα ο Τζόρνταν Μπαρντελά να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας. Η αριστερή συμμαχία, Λαϊκό Μέτωπο, θα μπορούσε να λάβει από 159 έως 183 έδρες. Ο πολιτικός συνασπισμός «Μαζί» φαίνεται να λάμβάνει από 110 έως 135 έδρες σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση, κάτι που θα του επέτρεπε να περιορίσει το μέγεθος της απώλειας, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί αναμένεται να εκλέξουν μόνο 30 έως 50 βουλευτές.

Με βάση αυτή την εκτίμηση, είναι αδύνατο να προβλεφθεί πώς, πού και με ποιον θα μπορούσε να προκύψει οποιαδήποτε απόλυτη πλειοψηφία. Τέλος, στην ερώτηση προς τους ψηφοφόρους γιατί θα ψηφίσουν την Κυριακή, απαντούν πρώτα για να καταψηφίσουν το νέο Λαϊκό Μέτωπο και τον Εμμανουέλ Μακρόν και μόνο στη συνέχεια για να εναντιωθούν στην Εθνική Συσπείρωση.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This