Αλλαγή σελίδας… στους Συντηρητικούς – Παραιτείται από την ηγεσία ο Ρίσι Σούνακ – Συνάντησε τον Βασιλιά Κάρολο

Το τελευταίο μήνυμα από το «10» της Ντάουνινγκ Στριτ

Must Read

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ παραιτήθηκε και επίσημα της θέσης του στον πρωθυπουργικό θώκο, μετά την πανωλεθρία που υπέστη χθες στις πρόωρες εκλογές από τη σαρωτική νίκη των Εργατικών.




 

Ζήτησε «συγγνώμη από τους υποψήφιους και τους προεκλογικούς φορείς των Συντηρητικών», λέγοντας «λυπάμαι που δεν μπορέσαμε να αποδώσουμε αυτό που άξιζαν οι προσπάθειές σας». Ο Σουνάκ θα παραιτηθεί από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, αφού τοποθετηθεί ο αντικαταστάτης του.

Έχοντας τη σύζυγό του να του συμπαραστέκεται ο Σούνακ θέλησε να κάνει έναν απολογισμό της θητείας του στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Αναφερόμενος στον Κιρ Στάρμερ είπε ότι του εύχεται τα καλύτερα και ότι από τη θέση του πρωθυπουργού της Βρετανίας θα αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις.

«Οποιεσδήποτε διαφωνίες κι αν είχαμε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, έχει την πλήρη στήριξή μου και τον πλήρη σεβασμό μου. Η οικογένειά του και εκείνος θα πρέπει να υποστηριχθούν από όλους μας καθώς περνούν σε αυτή τη νέα φάση και καθώς ο Στάρμερ θα δίνει τα καλύτερα σε έναν ολοένα πιο ανασφαλή κόσμο», πρόσθεσε.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε όλους όσοι τον στήριξαν ευχαρίστησε το προσωπικό του, τους οικείους του και κυρίως τη σύζυγό του και τις κόρες του.

«Ποτέ φυσικά δεν θα μπορέσω να ανταποδώσω τις θυσίες που έκαναν για μένα, έτσι ώστε να μπορέσω και εγώ να υποστηρίξω από αυτή τη θέση τη χώρα μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ρίσι Σούνακ.

«Είμαι μετανάστης τρίτης γενιάς και πραγματικά η Μεγάλη Βρετανία μας προσέφερε ό,τι μπορούσε περισσότερο στην οικογένεια, στη γενιά του παππού και του πατέρα μου, έτσι ώστε να μπορέσω να γίνω πρωθυπουργός. Αυτό το όραμα της ανεκτικότητας και της κατανόησης, όπως επίσης και της στήριξης, είναι απαραίτητο να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια των επόμενων χρόνων. Πρόκειται για μια δύσκολη μέρα στο τέλος μιας σειράς που γίνεται ακόμα πιο δύσκολη γιατί πρέπει να εγκαταλείψω αυτή τη θέση».

Υπέβαλε την παραίτησή του στον Βασιλιά Κάρολο

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, έφτασε στο ανάκτορο του Μπάκιγχαμ, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, για να υποβάλλει επίσημα την παραίτησή του στον Βασιλιά Κάρολο. Σε ανακοίνωσή του, το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανέφερε: «Ο εντιμότατος βουλευτής Ρίσι Σούνακ είχε ακρόαση με τον βασιλιά σήμερα το πρωί και υπέβαλε την παραίτησή του από πρωθυπουργός και πρώτος λόρδος του υπουργείου Οικονομικών, την οποία η Αυτού Μεγαλειότητα δέχθηκε με ευγενική χαρά».

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This