Όρμπαν και Πούτιν συμφώνησαν για την Ουκρανία – Οι κοινές δηλώσεις από την Μόσχα

Επανέλαβαν την ανάγκη ειρήνευσης και της διπλωματίας

Must Read

Ομοθυμία στις απόψεις Ουγγαρίας και Ρωσίας στο ζήτημα της Ουκρανίας διαπιστώθηκε την Παρσκευή στην συνάντηση του Βίκτορ Όρμπαν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στην Μόσχα. Κατά τις κοινές τους δηλώσεις οι δύο ηγέτες επανέλαβαν την ανάγκη ειρήνευσης και της διπλωματίας για τον τερματισμό των συγκρούσεων.

Ο Πούτιν τόνισε, μεταξύ άλλων

  • Ακούμε για την απροθυμία να επιλυθούν τα ζητήματα με διπλωματία και οι χορηγοί της Ουκρανίας συνεχίζουν να την χρησιμοποιούν ως κριάρι και θύμα.
  • Εάν η Ουκρανία τερματίσει το καθεστώς του στρατιωτικού νόμου, θα πρέπει να διεξαχθούν προεδρικές εκλογές και εκεί οι πιθανότητες των σημερινών Αρχών είναι σχεδόν μηδενικές.
  • Δεν πρέπει να υπάρξει εκεχειρία ή παύση, η Μόσχα είναι υπέρ του πλήρους και οριστικού τέλους του πολέμου.

Ο Όρμπαν, με την σειρά του, επισήμανε:

  • Το κύριο καθήκον τους επόμενους 6 μήνες της ευρωπαϊκής προεδρίας μας θα είναι ο αγώνας για την ειρήνη.
  • Ήθελα να ακούσω να ακούσω την γνώμη του Πούτιν για 3 σημαντικά θέματα: τι πιστεύει για τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες, την κατάπαυση του πυρός και τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, με ποια σειρά μπορούν να διεξαχθούν και ποιο είναι το όραμα της Ευρώπης μετά τον πόλεμο.
  • Οι θέσεις της Μόσχας και του Κιέβου είναι πολύ μακριά η μια από την άλλη.
  • Η Ευρώπη δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, η κατάσταση έχει αρχίσει να επηρεάζει την οικονομική ανάπτυξη της ΕΕ.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Όταν είσαι πραγματικός ηγέτης και όχι κλόουν, όπως οι δικοί μας, δεν τρέχεις πίσω από τις εξελίξεις αλλά τις διαμορφώνεις ο ίδιος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This