Οργανωμένη η διαδικτυακή κακοποίηση σε εκατοντάδες γυναίκες στο Κόσοβο

Η ομάδα Albkings που τρομοκρατεί και εκβιάζει

Must Read

Οργανωμένη ομάδα αντρών στο διαδίκτυο που εκφοβίζουν και εκβιάζουν γυναίκες δρα στο Κόσοβο. Πρόκειται για τους Albkings που έχουν συστήσει ομάδα που συμπεριφέρεται ως εγκληματική οργάνωση στο Telegram.

Την σοβαρή αυτή υπόθεση δημοσιοποίησε η δημοσιογράφος Αντριάνα Τάτσι και η έρευνά της μεταδόθηκε από το κανάλι Klan Kosova. Εκεί η δημοσιογράφος κατηγόρησε τους Albkings πως δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο γυναικών και κοριτσιών χωρίς την άδειά τους, με σκοπό να τις εκβιάσουν, να τις εκφοβίσουν και να πάρουν στα χέρια τους προσωπικές τους πληροφορίες.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ανέφερε και τον τρόπο δράσης των περισσότερων από 100.000 μελών της συγκεκριμένης ομάδας: στέλνουν ευαίσθητες φωτογραφίες διαφόρων γυναικών στην ομαδική τους συνομιλία στο Telegram, τις οποίες είτε γνωρίζουν προσωπικά, είτε φωτογράφισαν κρυφά, είτε απλώς πήραν τις φωτογραφίες τους από τα social media. Όποιος ξέρει τις κοπέλες, ανεβάζει τον αριθμό τηλεφώνου τους ή άλλα προσωπικά τους δεδομένα.

Αμέσως μετά η δημοσιογράφος δέχτηκε διαδικτυακή βία από τη συγκεκριμένη ομάδα, καθώς βρήκαν το τηλέφωνό της, το δημοσίευσαν και από τότε η Αντριάνα Τάτσι δεν μπορεί να ησυχάσει, δεχόμενη και προσβλητικά ανώνυμα τηλεφωνήματα, όπου τη ρωτάνε «πόσο κοστίζει να κοιμηθούμε παρέα;».

Την ίδια τύχη έχουν όσες δημοσιογράφοι στο Κόσοβο δημοσιοποιήσουν περιστατικά βίας με θύματα γυναίκες.

Μόλις πριν λίγες μέρες συνελήφθησαν επτά διαχειριστές της ομαδικής των Albkings, ενώ το δίκτυό τους στο Telegram έκλεισε. Όμως πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχει δημιουργηθεί νέα ομάδα των Albkings στο Telegram, η οποία από τις αρχές Ιουλίου μετρά περίπου 20.000 χρήστες.

Σε δημοσίευμα της Deutsche Welle αναφέρεται πως η διαδικτυακή κακοποίηση στο Κόσοβο έχει αυξηθεί σημαντικά. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 2023 αναφέρθηκαν περισσότερα από 450 περιστατικά, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται ούτε να λαμβάνεται κάποιο μέτρο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This