Βρετανία: H κατάργηση του «σχεδίου Ρουάντα» για το Μεταναστευτικό η πρώτη ενέργεια του Στάρμερ ως πρωθυπουργoύ

Must Read

Με το… καλημέρα, ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ, φέρεται να προχώρησε στην κατάργηση του σχεδίου της προηγούμενης κυβέρνησης για το Μεταναστευτικό, βάσει του οποίου οι μετανάστες που φτάνουν παράτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο θα απελαύνονται στη Ρουάντα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Telegraph», η οποία επικαλείται πηγές του Εργατικού Κόμματος, οι κυβερνώντες φέρεται να χαρακτήρισαν το εν λόγω σχέδιο  των Συντηριτικών «ουσιαστικά νεκρό».

Ο ηγέτης των Εργατικών είχε αντιταχθεί στο σχέδιο απελάσεων των παράνομων μεταναστών και αιτούντων άσυλο στη χώρα αυτή της κεντρικής Αφρικής, όταν ήταν στην αντιπολίτευση και είχε δεσμευτεί ότι θα το καταργήσει στην περίπτωση που αναλάμβανε τη διακυβέρνηση της Βρετανίας.

Το θέμα είναι πως, από τη στιγμή που το Μεταναστευτικό ήταν από τα βασικά ζητήματα αυτών των εκλογών, εκτιμάται ότι ο Στάρμερ θα βρεθεί, πλέον, και ο ίδιος υπό πίεση, προκειμένου να βρει έναν τρόπο να σταματήσει τους χιλιάδες ανθρώπους που φτάνουν με όνειρα στη χώρα του από τη Γαλλία, διαπλέοντας τη Μάγχη με μικρά πλοιάρια, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This